Stotine muškaraca molili krunicu na kiši u Kolumbiji

Stotine muškaraca okupilo se 8. listopada ispred bazilike Naše Gospe Lurdske u Bogoti, u Kolumbiji, kako bi se pridružili svjetskoj Muškoj krunici, moleći marijansku molitvu krunice i to pod kišom koja je padala na glavni kolumbijski grad, javlja CNA.

Molitva krunice za muškarce održana je 8. listopada u desecima zemalja. Inicijativa je to koja je potekla iz Poljske i Irske 2018. i koja se u nekoliko godina proširila svijetom i na druge nacije..

Muška krunica 8. listopada bila je prva koja je održana u cijelom svijetu. Cilj je bio da se krunica moli 24 sata dnevno u nekom gradu na planeti.

U Kolumbiji se muška krunica molila u Caliju, Bucaramangi, Barranquilli, Santa Marti, Bogoti i drugim gradovima.

U Bogoti, muškarci su se okupili su se na trgu, Plaza de Bolívar i na esplanadi Male bazilike Naše Gospe Lurdske.

Na snimku se vidi da je nekoliko minuta nakon početka molitve kiša počela padati na okupljene muškarce, ali ih to nije spriječilo da nastave molii, a neki su čak i klečali.

Dok su se neki od vjernika pokrivali kišobranima, drugi su ostali na koljenima bez ikakve zaštite.

Tijekom razmatranja za otajstva vjernici su molili za pobačenu djecu, njihove obitelji i za vlasti.

Molitvu ispred bazilike Gospe Lurdske organizirala je grupa Rosario de San José, kojoj su se pridružile i druge laičke organizacije poput Pokreta katoličke solidarnosti, Misije za ljubav Božju u cijelom svijetu, Lazos de Amor Mariano ( Veze marijanske ljubavi), Regnum Christi i drugi.

Zašto muška krunica?

Na svojoj web stranici začetnici Muške krunice navode da je cilj ispuniti volju Djevice Marije, a to je volja njezina Sina, Isusa Krista.

Primjećuju da je “uloga ljudi u Božjem planu zaštititi za vječni život sve one koje nam je Bog dao ovdje na zemlji.”

„Kao što je sveti Josip bio zemaljski zaštitnik Svete Obitelji, tako i mi imamo zadaću braniti svetost naših obitelji i bližnjih. Želimo to učiniti zajedno, u zajednici muškaraca. U tom jedinstvu jačamo svoj muški identitet i muške vrline”, objašnjavaju promicatelji molitvenog pokreta.