Tom Cruise umalo postao katolički svećenik

Dok ovih dana gledate u kinima stvarno izvrsno napravljen film “Top Gun Maverick” u kojem je glavni glumac Tom Cruise sjetite se da je on rođen kao katolik, kršten i skoro postao… katolički svećenik, to jest franjevac!

Nažalost ovaj glumac je danas više poznat po svojoj promociji vrlo kontraverzne sekte Scijentologije, ali u mladosti, dok je bio tinejdžer (s 14 godina), je čak završio prvu godinu sjemeništa kod američkih franjevaca u Cincinattiju u saveznoj državi Ohio.

Svećenik koji ga je ohrabrio na ovaj korak, vlč. Rick Schneider, prisjetio se kako je reagirao na sjemenište:
“Tom-i je ovo odmah sjelo”, prisjetio se Schneider. “Mislim da je želio dobro obrazovanje. Budući da su mu roditelji prolazili kroz razvod, bilo mu je teško, to je možda jedan od razloga zašto je došao ovdje.”

Cruise-ov bliski prijatelj u sjemeništu Shane Dempler ipak kaže kako je svećenički poziv bio stvaran:
“Imao je vrlo jaku katoličku vjeru… išli smo na misu, provodili vrijeme u kapelici i uživali slušajući priče od svećenika. Mislili smo da svećenici imaju sjajan način života i stvarno smo bili zainteresirani za svećenstvo.”

 Na kraju, nakon godinu dana i nakon krađe alkohola sve su se strane složile da je bolje da se ne vrati iduće godine. Nastavio je svoje školovanje u jednoj katoličkoj školi.

Da Crkva na zapadu nije bila u takvom neredu 70-i godina prošlog stoljeća možda bi danas fra Tom stvarno se borio protiv zloga i spašavao duše!

Sjetite ga se u vašim molitvama da mu Bog da milost se vratiti u okrilje Svete Katoličke Crkve.

Izvor: vigilare.info

Označeno u