U Brazilu će se graditi crkva identična međugorskoj

Inženjer građevinarstva Marcelo Marinho sa suprugom Marijom Luizom boravio je ovih dana u Međugorju kako bi vidio, prikupio potrebnu dokumentaciju i omogućio da se sagradi međugorska crkva sv. Jakova identična i u mjestu Vitoria Mearim, u državi Maranhão u Brazilu, piše Večernji list BiH.

Utemeljenje udruge Ne tako davno, prije 11 godina u malom gradiću Danli u Hondurasu podignuta je crkva koja je vjerna kopija crkve svetog Jakova Apostola u Međugorju. Začetnik ideje o crkvi u Brazilu je poznati tamošnji liječnik dr. Jose Ribamar, koji u Međugorje već dvadeset i pet godina dovodi hodočasnike iz Brazila. Naime, dr. Ribamar je došao na ideju nakon što je s meksičkim hodočasnicima i prijateljima utemeljio Udrugu “Kraljica mira” sa sjedištem u Rio de Janeiru. - Mjesto gdje će se graditi kopija međugorske crkve je siromašno mjesto - ističu naši sugovornici, ali problema s izgradnjom neće biti. Dr. Ribamar dugo radi na tome da bi sagradio međugorsku crkvu u svojoj državi Honduras. Marcelo Marinho i on su veliki prijatelji. Marcelo će mu napraviti detaljan plan o crkvi i financijskim sredstvima potrebnim za izgradnju.

Marcelo ističe kako neće biti problem naći novac za gradnju. Zemljište na kojem će se graditi darovao je imućni čovjek iz te regije kojeg se Međugorje dojmilo. Pretpostavlja da će izgradnja trajati 3 do 4 godine. Sveto mjesto Crkva i Gospin kip, sve će to biti kao u Međugorju. S ovime su upoznali i međugorskog župnika fra Marinka Šakotu koji je prihvatio njihovu zamisao i obećao im pomoći u dobivanju dokumentacije i projekata. Marija Luiza Marinho je za Večernji list kazala kako su ona i njezin suprug Marcelo prvi put u Međugorju. - Ono mi je izuzetno lijepo. Sveto je ovo mjesto u kojem se mnogi čiste od grijeha.

A Međugorje je mjesto Božjeg milosrđa - rekla je. Njezin suprug je, pak, dodao kako je međugorska crkva vrlo jednostavna, a ljepota je, po njegovim riječima, u jednostavnosti. Ponovno će u Međugorje doći u siječnju. Do sada su bili posjetili i Lurd, Fatimu i Guadalupe. Na kraju nisu mogli, a da ne istaknu kako će na otvaranje međugorske crkve u Vitoria Mearimu u Brazilu pozvati i međugorskog župnika fra Marinka Šakotu, zaključuje Večernji list BiH!