ZADNJI PUT JE VIDJELA SVOGA SINA PRIJE 60 GODINA, KADA JE NJEMU BILO SAMO ŠEST Potresna priča bake Jelke koja je pronašla sina preko Facebooka

Jela Šolić (92) iz Hrvatske Kostajnice zadnji je puta vidjela svojeg sina Danka prije 60 godina, kada je njemu bilo samo šest.

Naime, Jelin muž je zbog političkih razloga otišao iz tadašnje Jugoslavije u Kanadu te je sa sobom poveo malog Danka.- Baki Jeli bilo je vrlo teško kada su otišli. Jela kaže da su napustili državu bez da je nju itko išta pitao te nije imala načina da zaustavi svojeg muža. Njezin drugi sin, moj otac, je ostao - kaže unuk bake Jele Daniel Pavlić za Croatia week.

Kako su godine prolazile tako se između odvojene obitelji izgubio kontakt. Iako su Pavlići znali da je Danko u Kanadi, nisu znali gdje živi. No, kada su otkrili Facebook grupu ‘So you know you’re a Pavlic’ preko nje su naposljetku uspjeli pronaći i kontaktirati Dankovu kćer.

- Napokon sam saznao da je Danko s ženom i djecom živi u Vancouveru. Nakon toga sam kontaktirao njegovu kćer - objasnio je Daniel za Croatiaweek.com.

Danko je bio izuzetno uzbuđen kada je čuo za rođake te je želio vidjeti svoju majku prvi puta nakon 60 godina, makar preko Skype-a. Na Badnjak 2015. baka Jela i Danko napokon su vidjeli jedno drugo i pričali.

Presretni Danko namjerava putovati u Hrvatsku kako bi bio s majkom za njezin 93. rođendan u lipnju. Daniel, koji je inače šef filmskog centra u Domu kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, namjerava snimiti dokumentarac prema ovoj priči.

Označeno u