Zaštitari filmskog festivala u Cannesu blokirali i gurali glumicu Taveras, jer je na njezinoj haljini naslikan lik Isusa s trnovom krunom na glavi!

Na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu dogodio se još jedan incident, naime zvijezda Dominikanske Republike glumica i model Massiel Taveras prošetala je njegovim crvenim tepihom noseći haljinu s dugim bijelim plaštem na kojem je bila oslikana ogromna slika Isusova lica.

Dok se glumica i manekenka penjala stepenicama, pokušala je ispraviti svoj plašt kako bi se bolje i jasnije vidjela slika, ali su joj zaštitari to zabranjivali i grubo je požurivali prema vrhu stepenica.

U videu incidenta se lijepo vidi kako je Taveras vidno uzrujana na zaštitara jer ju je blokirao i nije joj dopustio pravilno pozirati. Kad je Taveras stigla do vrha stepenica, okrenula se mahnuti, ali su je zaštitari i dalje požurivali naprijed grubo je okrećući.

Iako Taveras nije mogla pravilno pokazati svoju haljinu na stepenicama u Cannesu, kad je ušla u kino, razmotala je plašt u svom punom sjaju i zablistala u haljini koju je Giannina Azar dizajnirala prema slici koju je ručno oslikao Yan Páez.

Možemo se složiti kako je još jedanput vidljiva očita diskriminacija prema javnom izražavanju kršćanske vjere i javnom promicanju rodne ideologije. Da je kojim slučajem netko nosio dugine boje ili neki znak LGTBQ identiteta, svi bi ustali u obranu prava javne deklaracije, a osobu koja se usudila to proklamirati nazvali bi herojem /heroinom. A ako se radi o javnom deklariranju katoličke vjere, onda je to za osudu i sakrivanje.