Brat i sestra odgovorili Božjem pozivu: 'Lakše je uz podršku obitelji'

Lijepa priča stiže iz Fort Waynea u američkoj Indiani o bratu i sestri koji su odgovorili na Božji poziv.

Bogoslov David Langford trenutno se nalazi na studiju teologije te se priprema za primanje sakramenta svetog reda. Istodobno, njegova sestra Lucia Marie nalazi se u dominikanskom samostanu. Oboje su za Crux Now posvjedočili kako nikada nisu osjećali pritisak bilo da moraju ići putem posvećenog života ili da ne moraju, piše Laudato.

Nedjelja je bila posvećena obitelji. Otac im je često čitao priče i romane, igrali su društvene igre te zajedno molili krunicu. Tjedno bi išli na tri mise, uključujući nedjelju, a pola sata prije spavanja čitali bi Bibliju.

Kažu kako su oboje osjetili poziv u ranoj dobi. Sestra Lucia Marie s otprilike deset godina počela je drugima govoriti o svojoj želji da jednog dana postane redovnica. Prvo je posjetila red dominikanskih sestara sa u New Jerseyu. Savjetovali su joj da prvo završi fakultet, a u tom je razdoblju povremeno posjećivala i primala duhovne upute od oca Terrencea kako bi riješila pitanja, sumnje i potvrde o svom pozivu.

Njen brat David primijetio je kako Bog zove koga hoće te da je lakše odgovoriti na Božji poziv kada ima obitelj koja pruža podršku.

Označeno u