Dva dječaka čudesno ozdravila nakon što su dotaknuli relikvije

Dotaknuti Carlovom relikvijom, dva su dječaka iz iste župe u brazilskom gradu Campo Grandeu čudesno ozdravila od teških oboljenja. Liječnici ne mogu objasniti kako je moguće da su danas dobro.

Sluga Božji Carlo Acutis, mladić koji je za svoga kratkog života uspio probuditi uspavani duh mnogih vjernika diljem svijeta uzor je i zagovornik tolikih mladih koji mu se danas utječu te ga nasljeduju. Neki od njih svjedoče uslišanje molitava, a dva čudesna ozdravljenja koja se pripisuju njegovu zagovoru zabilježena su u župi sv. Sebastijana u Campo Grandeu u Brazilu, piše Hrvatska Katolička Mreža.

Otac Marcélo Tenório je župnik župe sv. Sebastijana u glavnom gradu brazilske države Mato Grosso do Sul. Župa je to u kojoj se dogodilo čudo potpunog oporavka desetogodišnjeg dječaka koji je patio od teške anomalije gušterače.

Bolest je uzrokovala dječakova neprestana povraćanja, što ga je oslabilo i učinilo vrlo depresivnim, jer je povraćao sve što bi progutao, čak i tekućinu. Bivajući sve slabiji, koračao je prema sigurnoj smrti.

Čudo je zabilježeno u listopadu 2010. godine u župnoj kapeli posvećenoj Gospi od Aparecide. Rekao je to sam otac Marcélo, navodi katolički blog ‘Ancoradouro‘ brazilskog dnevnika ‘O Povo’:

carlo-acutis-cudesno-ozdravljenje.jpg


Čudom ozdravljen desetogodišnjak/ Foto: Otac Marcélo Tenório

“Bolest je uzrokovala dječakova neprestana povraćanja, što ga je oslabilo i učinilo vrlo depresivnim, jer je povraćao sve što bi progutao, čak i tekućinu. Uvijek je hodao s ručnikom, jer je njegovo stanje bilo vrlo ozbiljno. Bivajući sve slabiji, koračao je prema sigurnoj smrti. Dok je stajao u redu za blagoslov (s relikvijom Carla Acutisa), dječak je upitao djeda za što da moli, a on mu je odgovorio: ‘Da prestaneš povraćati’. Tako je i bilo. Kad je došao njegov red, dotaknuo je Carlovu relikviju i rekao odlučno: ‘Da prestanem povraćati!’ Od tog trenutka više nije povraćao”.

Mladi Gabriel Terron pretrpio je 5 srčanih udara, ostao u vegetativnom stanju. Nakon što je dotaknut Carlovom relikvijom čudesno se oporavio.

“Obitelj je u veljači 2011. dječaka podvrgnula novim testiranjima kada je zabilježen potpuni oporavak. Ovo moguće čudo poslano je Kongregaciji za kauze svetaca, a zatim je Vatikan u nadbiskupiji uspostavio crkveni sud radi provjere događaja te prikupljanja svjedočanstva i dokaza medicinske dokumentacije. Nakon toga postupak je zatvoren te je vraćen u Rim kako bi ga ispitao vatikanski tim stručnjaka.”

gabriel-terron.jpg


Čudom ozdravljen Gabriel Terron / Foto: Facebook ‘Carlo Acutis – O Anjo Da Juventude’

Otac Marcélo tvrdi da se u istoj župi dogodilo još jedno “veliko čudo” koje se povezuje s mladim Carlom Acutisom:

“Radi se o mladom Gabrielu Terronu, našem ceremonijaru. Bio je koordinator Carlanis-a, skupine mladih koja slijedi Carla. Jednom je pretrpio 5 srčanih udara, što ga je ostavilo u vegetativnom stanju. I ja sam bio s njim u bolnici i dotaknuo sam ga relikvijom. Danas je dobro, s nama je i još uvijek pomaže pri svetoj misi. A liječnici ne mogu objasniti što se dogodilo.”

Označeno u