EGZORCIZAM Znate li što je Sotona učinio kada je shvatio da ga je Gospa pobijedila? Zaplakao je!

Franjevka i bivša pomoćnica egzorcista, pokojnog oca Gabriela Amortha podijelila je svoje nevjerovatno iskustvo...

Laikinja Anglea Musolesi, članica je svjetovnog franjevačkog reda a njeno djelovanje uključivalo je službu oslobođanja od demonskih utjecaja.

Bila je oko 30 godina suradnica pokojnog egzorcista Rimske biskupije oca Gabriela Amortha. Osnivačica je zajednice 'Djeca svjetlosti' koja se okuplja na zagovornu molitvu s grupama obitelji i prijatelja.

U razgovoru za portal Aleteiu, Angela je otkrila svoje iskustvo egzorcizma koje imala kada je pomagala ljudima da se oslobode od demonskog utjecaja. Evo nekoliko odlomaka iz tog razgovora, koji svjedoči o nemoći đavla pred Marijinom poniznošću i svetošću:

Trebamo li se bojati vraga?

Ispričat ću vam epizodu koja mi se dogodila prije dva dana. Đavao se boji nas koji imamo čvrstu vjeru. Boji se jer zna da smo Božji. Prije dva dana sam se sa svećenikom molila za jednu osobu i dok sam izgovarala molitve oslobođenja, pojavio se Sotona; bio je jako bijesan i rekao mi: "Ubit ću te, ubit ću te." Odgovorila sam mu: "Ne možeš mi ništa učiniti jer mene jako štiti Bezgrešna." Pokazala sam prema kipu Presvete Djevice Marije Marije, i ponovila istu rečenicu tri puta. Treći put kad sam ga podsjetila na zaštitu Bezgrešne, počeo je plakati.

Mene je veoma iznenadila ova epizoda: plakao je. To znači da Sotona dobro zna istinu; on dobro zna da ga je Gospa pobijedila. Sotona shvaća da ga je Marija porazila i da ne može ništa učiniti onima koje Marija štiti - ljudima vjere, onima koji su joj se povjerili. Sotona je plakao jer zna da je poražen, stoga ga se ne bismo trebali bojati.

Jedna stvar koja me jako pogađa u vašim knjigama je moć koju Gospa ima. Čitajući izvještaje onih koji su svjedočili prizorima oslobađanja od ugnjetavanja zla, senzacionalno je vidjeti bijes koji se manifestira kod Sotone upravo zbog najmoćnijeg oružja koje Marija posjeduje: njezine poniznosti.

Prije svega, imajmo na umu da su učenja kojima se služim ona od oca Amortha, s kojima se u nekim slučajevima svi ne slažu.

Prije nekog vremena dogodilo se da molim za opsjednutu osobu sa svećenikom koji se pridržava načela oca Amortha i koji se pridružio zajednici Djeci svjetlosti koju sam osnovala. Najprije je naredio svakoj pojedinoj nečistoj legiji da napusti osobu, a onda sam ja to isto ponovila. Sotona se otkrio i rekao: "Ne slušam naređenja od žene." "Oh, uistinu?", Uzvratila sam, i uzela sliku Djevice Marije i podsjetila ga da je žena ta koja ga je pobjedila. To ga je razbjesnilo. Imajte na umu da su Sotonina načela prije svega uvjerenje da je on najveći, a potom da žene ne vrijede ništa. Po toj logici, ludo je za njega priznati da ga je žena porazila. Otuda proizlazi onaj očaj koji se manifestira kad ga se podsjeti na to. Ponekad sam ga čula kako govori o Mariji: "Tvoja majka, a ne moja majka."

Neizrecivo je poniženje za onoga koji se predstavlja najponosnijim a mora se pokloniti pred poniznim ... I znate li zašto vrag toliko mrzi obitelj?

Obitelj je ikona Svetog Trojstva, a obitelj je ono što gradi i održava društvo. Kako bi obezvrjedio Božju sliku u nama, vrag napada obitelj, jer je ona stup života a stoga i Kraljevstva Božjeg.

Prevela Erika Radovic|Medjugorje-info.com