Naše „veliko resetiranje“ postignuto je na Golgoti

Ako postoji „Veliko resetiranje“ koja čovječanstvu zaista treba, ono može doći samo povratkom Bogu, u istinskom obraćenju pojedinaca i društva Kristu Kralju, jer smo dopuštali da se njegovo ime svrgne s trona u korist perverzne slobode koja dopušta i legitimira sve osim Dobroga.

Naše „veliko resetiranje“ postignuto je na Golgoti, u trenutku kada je Sotona vjerovao da ubija Sina Božjega i sprečava Otkupljenje, dok je u stvarnosti potpisao vlastiti konačni poraz. Ono čemu danas svjedočimo samo je bolna posljedica bitke između Krista i Sotone, između potomstva Žene odjevene u svjetlo o kojem govori Knjiga Otkrivenja i prokletog potomstva drevne Zmije.

Dakle, kako se približavamo progonu Posljednjih vremena, imamo nadnaravnu sigurnost da je čak i ova groteskna pandemija, bijedni izgovor za uspostavljanje antihumane i Antikristove sinarhije, osuđena na poraz, jer je Krist već pobijedio Vječno Poraženog sigurnom i neumoljivom pobjedom. Osnaženi sigurnošću ove epohalne pobjede, čiji ćemo trijumf možda vidjeti vrlo brzo, moramo se boriti pod zastavom Krista Kralja i zaštitom Kraljice Pobjede, kojoj je Gospodin dao moć da slomi glavu Zloga.

Ako se vratimo Kristu, počevši od sebe i svojih obitelji, uspjet ćemo ne samo otvoriti oči i shvatiti apsurd onoga što se događa oko nas, nego ćemo se znati i učinkovito boriti s nepobjedivim oružjem vjere. „Omne, quod est ex Deo, vincit mundum: et haec est victoria, quae vincit mundum, fides nostra. – Jer sve što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. I ovo je pobjeda što pobijedi svijet: vjera naša.“(1 Iv 5, 4). Tada će se nova babilonska kula, kuća od karata nazvana Covidom, farsa cjepiva i prijevara Velikog resetiranje neumoljivo srušiti, očitujući u svojoj đavolskoj prirodi ubojiti plan Protivnika i njegovih slugu.

Promotrimo Novi Jeruzalem koji silazi s neba, Svetu Crkvu, koja se u viziji svetog Ivana čini „opremljen kao zaručnica nakićena za svoga muža.“ (Otk 21,2). Poslušajmo glas koji najavljuje: „I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu.“ (Otk 21, 4). Naše „veliko resetiranje“ postignuto je u Gospodinu našem: „Evo, sve činim novo“ (Otk 21,5); „Ja sam Alfa i Omega, početak i kraj“ (Otk 21: 6). Neka nam čitav Nebeski dvor pomogne i zaštiti u ovoj epohalnoj bitci, u kojoj je naša slava služiti pod znakovima Krista Kralja i Marije, naše Kraljice.

Zaključak iz govora nadbiskupa Carla Maria Vigana, održanog na on-line konferenciji Truth Over Fear a prenio ga je portal quovadiscroatia.com.

Označeno u