Ovo je posljednja molitva koju su redovnice mučenice u Jemenu molile prije nego što su ubijene

U zračnom napadu na jemenski grad Aden prije tri godine ubijeno je 16 osoba a od toga 4 redovnice Misionarki ljubavi. Snažno svjedočanstvo koje djelatno progovara o snazi žive vjere koje nadilazi svaku ljudsku patnju i strah ostavile su nam ove četri mučenice u jednostavnoj ali snažnoj molitvi.

Strašan napad na samostan Misionarke ljubavi i starački dom za starije i nemoćne osobe ostavilo je iza sebe 16 mrtvih, uključujući i 4 sestre redovnice. piše ChurchPop.

"Za mene nema sumnje da su sestre bile žrtve mržnje - mržnje protiv naše vjere", rekao je biskup Paul Hinder iz Apostolskog vikarijata Južne Arabije. "Misionari milosrđa umrli su kao mučenici: kao mučenici ljubavi, kao mučenici za Krista koji su svojim primjerom posvjedočili Isusa na križu.

Biskup je istaknuo da su sestre uvijek molile određenu molitvu neposredno prije doručka i da je, s obzirom na vrijeme napada, to možda bila njihova posljednja molitva.

Ovo je ta molitva:

"Gospodine, nauči me biti velikodušan. Nauči me služiti tebi onako kako Ti zaslužuješ; davati i ne gledati koliko, boriti se i ne uzimati u obzir rane koje smo pritom zadobili, truditi se i ne tražiti odmor, raditi i ne tražiti nagradu."

Molitva u velikoj mjeri sažima nevjerojatnu poniznost i vjeru Misionarki Ljubavi, koji se odriču svega kako bi služili najsiromašnijima u svijetu.

Neka nam Bog da svima tu milost da imamo takvu čvrstu vjeru - i da budemo spremni umrijeti za Krista kao što su to učinile sestre.

Misionarke Jemenskih mučenika milosrđa molite za nas!

Označeno u