Svećenik spojen na kisik zbog koronavirusa slavi misu uživo na Facebooku

Sve dok je u mogućnosti, vlč. Miguel José Medina Oramas želi nastaviti moliti sa svojom zajednicom.

Nemoguće je a da vas ne zadivi svjedočanstvo svećenika Oramasa; ustrajnost, revnost i želja Miguela Joséa Medine Oramasa da služi Isusu Kristu i Njegovoj Crkvi, piše Aleteia.

Otac Medina je župnik u Santa Luise de Marillac, u Méridi, glavnom gradu Yucatána (jugoistočni Meksiko), i premda je zaražen virusom COVID-19, nije prestao slaviti misu za svoje stado i prenositi je uživo.
Slika vrijedi više nego tisuću riječi: svećenik potpuno odjeven u misnice, mršav i s cijevima za kisik u nosu, slavi misu uživo na Facebooku - očito je da pati od virusa, ali daje sve od sebe za dobro svojih vjernika.

Budući da nije mogao slaviti misu sa svojim vjernicima u crkvi nakon što se razbolio početkom kolovoza, misu je počeo slavio u kapelici i prenosio je uživo na Facebook stranici župe koja za sada već ima više od 20 000 pratitelja.

Odlučio je da za vrijeme pandemije "neće stajati po strani prekriženih ruku", rekao je za El Universal a prenosi Aleteia, i nije. Najprije je iz svoje sobe, a a potom u kapelici te tako nastavio održavati kontakt sa svojim župljanima i mnogim drugim ljudima koji su se pridružili njegovim prijenosima uživo, upravo jer su bili inspirirani njegovim trudom. Možemo samo zamisliti danak koji to ostavlja na njemu.

Brojni vjernici koji ga prate na društvenim mrežama zahvaljuju mu na njegovu svjedočanstvu vjere, dok mu drugi, potaknuti vjerujemo trudom koji ulaže ovaj 66-ogodišnji svećenik s 38 godina svećeničkog staža, predlažu kako bi bilo razboritije da odmara.

Njegova snaga u suočavanju s virusom COVID-19, kaže, dolazi od redovnika i redovnica koji se mole za njega. Izravni prijenosi mise na Facebooku čine ga sretnim jer je svjestan duhovne vrijednosti ove žrtve. Također se pridružuje virtualnoj zajednici vjernika u molitvi svete krunice.


“Duboko se pouzdajem u snagu molitve i vjerujem da zahvaljujući njoj mogu stajati na nogama dok se suočavam s COVIDOM-19. Osjećam Božju milost u svom srcu i njegovu ljubav kroz brojnu braću koja mole za mene“, rekao je vlč. Medina.

Gesta ovog svećenika dirnula je mnoge sudeći prema komentarima i svjedočanstvima na društvenim mrežama.

Službena Facebook stranica župe St. Louise de Marillac objavila je sljedeću poruku:

Tijekom nedavnog euharistijskog slavlja vlč. Medina je rekao da, iako teško spava noću, otkrio je svoju misiju: ​​moliti se za bolesne i umiruće koji su hospitalizirani zbog koronavirusa. Moli se da ih Bog zaštiti, kao što ga i on štiti do sada.

Označeno u