Upoznajte jednu od najvećih mističarki 20. stoljeća - sv. Maravillas od Isusa

»Ako mu ti dopustiš…«

Prije mjesec dana na police knjižara stigla je knjiga „Ako mu ti dopustiš…“ – životopis svetice, jedne od najvećih bosonogih karmelićanki i mističarki XX. stoljeća. Knjigu su napisale anonimne autorice, njezine kćeri bosonoge karmelićanke, na temelju brojnih dokumenata, izvještaja, dnevnika i njezinih pisama, a na hrvatski ju je prevela Marina od Muke Isusove, i.c.d., Hrvatica - bosonoga karmelićanka koja je u samostanu u Španjolskoj.

Maria de las Maravillas Pidal y Chico de Guzman (Madrid, 4. studenog 1891.), bosonoga karmelićanka i katolička svetica.
U Karmel u Escorialu ušla je 12. listopada 1919. Potaknuta Božjim nadahnućem 19. svibnja 1924. osniva Karmel u Cerro de los Angelesu, a potom još drugih devet samostana bosonogih karmelićanki u Španjolskoj te jedan u Indiji.
Poticala je brojna društvena i apostolska djela milosrđa. Umrla je na glasu svetosti 11. prosinca 1974. u Karmelu u Aldehueli (Madrid). Njezina goruća ljubav prema Kristu očitovala se u ljubavi prema bližnjima i predanju za spasenje duša. Jedna je od velikih mističarki našeg vremena.
Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom 10. svibnja 1998., a svetom 4. svibnja 2003. Njezin spomendan slavi se 11. prosinca.

Pobožnost prema svetoj Maravillas posebno se štuje u Španjolskoj i svakodnevno pristižu svjedočanstva o uslišenim molitvama po zagovoru ove svetice. Bosonoge karmelićanke sva ta svjedočanstva sakupljaju, a neke od njih možete pronaći i na Facebook stranici, kao i više o životu sv. Maravillas.

Označeno u