Zašto prosvjedujemo? Ovo je odgovor kardinala...

Prosvjedujete li zbog ograničenja vaših ustavnih sloboda ili zato što shvaćate da su ove mjere kontrole samo prve u nizu koraka progresivnog ukidanja vaših individualnih sloboda, koje daju mogućnost državi, tj. liječniku da umjesto vas odlučuje kako će vas se liječiti; državi, koja postaje gospodar koji odlučuje kada možete napustiti kuću, raditi, otići u restoran i putovati?

Demonstrirate li protiv COVID potvrde, a ipak prihvaćate narativ o pandemiji i cjepivima, ili ste shvatili da se ova laž temelji na virusu proizvedenom u laboratoriju koji je raširen kako bi se stvorila pandemija koja bi dala izgovor za stavljanje cijelog čovječanstva pod kontrolu?

Jeste li izašli na ulice jer vas nervira što morate imate neki QR – kod kako biste ušli u ured, državnu instituciju ili tvornicu, a ipak ste cijepljeni eksperimentalnim genetskim cjepivom ili ste shvatili da su cjepiva neučinkovita, da postoji rizik od štetnih i teških dugotrajnih nuspojava, te da farmaceutske kompanije koje vas koriste kao zamorce nemaju nikakvu odgovornost, te da ako se razbolite ili umrete neće morati platiti nikakvu štetu ili odgovarati kazneno pred bilo kojim sudom?

I na kraju… Jeste li odlučili protestirati jer je sloboda nepodvrgavanja zdravstvenoj kontroli ona ista sloboda u čije ime vjerujete da imate pravo ubijati djecu u majčinoj utrobi, starce i one koji su bolesni? Je li to ona ista sloboda koja bi legalizirala i podržavala homoseksualne unije i rodnu teoriju? Je li to sloboda na koju se pozivate? Sloboda da možete vrijeđati Božji zakon i kršiti naravni zakon koji je upisan u srcu svakoga čovjeka?

Jer ako je ono što želite samo da budete slobodni i činiti što želite, onda vaše demonstracije nemaju smisla. Upravo oni koji vam govore o ravnopravnosti spolova, pravu na „reproduktivno zdravlje”, na eutanaziju, na surogat majčinstvo i seksualnu slobodu danas vas sve drže pod svojim utjecajem, odlučujući što je za vas ispravno u ime „vašeg dobro”, javno zdravlje ili zaštitu planeta. Oni su ti koji će u vrlom kratkom vremenu povezati COVID potvrdu s vašim profilom na e-Građanin, s vašim bankovnim računom, s vašim porezom, plaćom, socijalnim i zdravstvenim statusom, a pritom će – za „vaše dobro“ – moći odlučite možete li raditi, putovati, otići u restoran i kupiti odrezak.

Ta vas je sloboda natjerala da vjerujete da ste „slobodni“, dok oni od vas žele da budete poslušni robovi dopuštajući vam da trčite okolo dok vam produžuju povodac, dajući vam iluziju da možete raditi što želite, da imate „pravo“ na pobačaj, živjeti protiv propisa kršćanskog morala, da se možete ponašati kao da Bog ne postoji, kao da se nećete morati na Sudnji dan naći pred Njime.

Ali to nije sloboda; to je dozvola, to je slobodoumlje. Sloboda da oštetite svoju dušu, ne predstavlja slobodu koja vas poziva da živite iskreno kako biste zaslužili raj. Prava sloboda je umjesto toga sposobnost djelovanja u granicama dobra, a to je sloboda kojoj trebate težiti, to je sloboda koju trebate tražiti s hrabrošću i ponosom, to je sloboda koja će „vas osloboditi“ (usp Iv 8,32).

Sloboda izbora je dar kako vas ne bi zavaravala obećanja onih koji vam nude bolju eko-održivu, tolerantnu, revolucionarnu i rodnu budućnost, dok vas tjeraju da kupujete proizvode koje su oni učinili jedino dostupnima na internetu, naručite ručak i večeru putem dostave, liječiti se na daljinu, pratiti lekcije za školu putem interneta….

Govorim o slobodi kako biste mogli reći NE onima koji, predviđajući napredak u svijetu rada i entuzijastično vam pokazujući slobodno vrijeme, prikazuju kako možete uživati uz skraćeno radno vrijeme, smanjenu plaću, ukinutu sindikalnu zaštitu, uskraćujući vam sredstva za uzdržavanje obitelji, tjerajući vas da živite u sve manjim stanovima koji su sve dalje na periferijama gradova. Reći ne onima koji vam prvo uskraćuju autonomiju na poslu stvarajući nezaposlenost i eliminirajući stručne zaposlenike, a onda vam nude prihod (ako se cijepite) kojim će vas učiniti robovima… Zapravo ste ucijenjeni od strane države koja odlučuje pod kojim uvjetima možete raditi.

Sloboda koju morate tražiti ne smije biti u skladu s medijskim narativima, da postane kategorija društva koja je podređena eliti, koja se bavi širenjem laži i cenzurom istine, plaćena da podupire moć i suzbija neslaganje. Upravo novinari trebaju ponovno otkriti dostojanstvo profesionalne etike i ponašanja, a ne sramotu dvorskog robovanja gospodarima koji nikada ne mogu dobiti dovoljno moći.

Sloboda govora je ono na što bi se svi trebali pozvati, a prije svega oni među nama koji imaju odgovorne uloge ili obavljaju profesije vezane za sadašnje hitno stanje (liječnici, bolničari, službenici za provođenje zakona, suci, političari). Upravo oni trebaju poticati slobodu kako bi se razotkrila korupcija, sukob interesa, šutnje i suučesništva u sustavu koji se temelji na obmani, prijevari, psihološkom terorizmu i manipulaciji istinom. Trebamo težiti i poticati slobodu odbijanja pristanka na zločin protiv čovječnosti koji se provodi s nemilosrdnom odlučnošću.

Ali nemojte misliti da vaša bitka za temeljna prava završava ovdje. Napad se događa na cijeli svijet i svatko od nas mora biti svjestan prijetnje koja sada visi nad svakim od nas.

Ovo nije sraz u kojem možemo pobijediti zajedničkog neprijatelja samo ljudskim naporima; to je epohalna bitka u kojoj su u pitanju sudbine čovječanstva u cjelini kao i svakoga od nas pojedinačno, kako u vremenu tako i u vječnosti. I vrlo je važno istaknuti da su zagovornici Velikog resetiranja suštinski protu kršćanski, jer taj „Novi poredak” neće dovesti do ničega drugog nego samo do paklenog kaosa.

Dobili ste priliku odlučiti. Ne samo da je COVID potvrda nelegitimna, već želite li se definitivno odreći onoga što vam je ostalo od slobode, dopuštajući da vam se nametne tiranije koja je danas u obliku zdravstvene diktature, a sutra će biti ekološka ili trans humana diktatura. I neka Bog pomogne i zaštiti one koji pripadaju Njemu.

(Odlomak iz govora nadbiskupa Carla Maria Viganòa na prosvjedima protiv mjera za suzbijanja covid-a u Švicarskoj.)

Izvor: quovadiscroatia.com

Označeno u