Žestok udar na svećenike koji se ne žele cijepiti u Vojvodini!

Dakle, je li samo pitanje vremena kada će i svećenici u Hrvatskoj primiti ovakvu uredbu?

Prenosimo sa službene stranice Zrenjaninske Biskupije u susjednoj nam Vojvodini:

Uredba o COVID-19

S obzirom na trenutnu situaciju s COVID-19 i eksponencijalno rastućim brojem pacijenata, svjesnih poslanja Crkve, nakon odluke našeg Svetog Oca Franje da od 1. listopada u Vatikan mogu ući i boraviti samo osobe sa “zelenim potvrdama”, nalažem:
Do 15. listopada 2021. svi svećenici, đakoni, pastoralni djelatnici i biskupski djelatnici koji rade u biskupiji Nagybecskerek moraju Biskupskom uredu dostaviti potvrdu o najmanje jednom cijepljenju ili dokazu o oporavku od COVID-19.
Rok za dostavu drugog uvjerenja o cijepljenju je 15. studenog 2021. godine.
Onima koji se ne pridržavaju pravilnika od 1. studenoga 2021. bit će zabranjen rad s ljudima i služenje sakramenata. Osoba/e su dužne napustiti zgrade (župe, radna mjesta) Biskupije do 15. studenog 2021. godine. Ako to ne učine dobrovoljno, tražit ću zakonsko uklanjanje iz zgrada Biskupije. Od 1. studenoga 2021. necijepljene osobe neće dobivati ​​nikakvu ekonomsku potporu od Biskupije, a za svećenike će to podrazumijevati povlačenje nakana.
Od ovog pravilnika izuzeti su samo svećenici i svjetovno osoblje koji od liječnika imenovanog od Biskupije dobiju potvrdu da se iz medicinskih razloga ne smiju cijepiti protiv COVID-19.
+ László SVD

Izvor| quovadiscroatia.com

Označeno u