Popularna fotografija obiteljskog obroka u restoranu spoj je kreativnosti i tragedije

Jedan australski restoran smislio je rješenje kako djecu držati dalje od telefona, no ono otkriva veći problem.
Posljednjih je dana na društvenim mrežama podijeljena viralna fotografija s kojom se mnogi roditelji mogu poistovjetiti. Fotografija prikazuje tužnu stvarnost za mnoge današnje obitelji.

Čini se dovoljno nevinim na prvi pogled. Par je vani sa svojim kćerima tinejdžerkama. Tata izgleda pobjednički, dok pokazuje palac gore. Kćeri, međutim, izgledaju prilično mrzovoljno dok s čežnjom zure u svoje telefone koji su pohranjeni u improviziranom kavezu na stolu. Razlog? Restoran nudi 10% popusta posjetiteljima koji ne koriste svoje telefone tijekom obroka, piše Aleteia.

 Ovo je spoj genijalnosti, darežljivosti i tuge.

Iako restoran velikodušno pruža svojim gostima priliku da se međusobno druže, žalosno je što se to uopće mora dogoditi.

Odrastajući, ideja o izlasku na obiteljski objed bila je lijepa poslastica. Mame i tate oslobođeni su kuhinjskih ili radnih obaveza, što im je omogućilo da se u potpunosti usredotoče na djecu. Zauzvrat bi djeca bila zauzeta čavrljanjem jedni s drugima i svojim roditeljima, a možda i svađanjem oko narudžbe pića. Bilo je to vrijeme razgovora i zabave.

Ali jesti vani postalo je takva norma za mnogu sretnu djecu ovih dana da ne osjećaju istu razinu uvažavanja ili uzbuđenja. Također su toliko zauzeti objavljivanjem fotografija svojih obroka ili sebe kako jedu te obroke na društvenim mrežama da izlazak postaje više prilika za privlačenje pratitelja nego za istinsko uživanje u hrani, a kamoli u vremenu sa svojom obitelji.

Ali nemojte se obeshrabriti. Ako se to događa u vašoj obitelji - osobito s tinejdžerima - evo nekoliko zgodnih trikova.

1 OGRANIČITE IZLASKE U RESTORANE
Mnogi tinejdžeri ne žele biti viđeni s mamom i tatom, ali ideja o primamljivom hamburgeru iz omiljenog restorana može ih navesti da se predomisli. Međutim, ne želite ucjenjivati ​​svoje dijete da s vama ima lijep obiteljski ručak. Dakle, jedna ideja: smanjite broj izlazaka kako bi odlazak u restoran postao privilegija.

Iako ćete morati kuhati više, novac koji ste uštedjeli od neodlaska u restoran možete iskoristiti za kupnju zdravog gotovog obroka koji se može zagrijati u trenu. To vam pomaže ako ste umorni nakon dugog tjedna na poslu i potiče djecu da cijene te obroke vani s mamom i tatom.

2 ODREDITE DATUM IZLASKA
Ako ste navikli na redovite izlaske i smanjujete obroke u restoranima, mogli biste u kalendar staviti datum za sljedeći obiteljski obrok koji će se svi radovati.

3 POSTAVITE OČEKIVANJA
Mnoga djeca napreduju kada znaju što se od njih očekuje. Ako svojoj djeci objasnite da izlazite i želite da svi iznesu neku temu za stol, to će im potaknuti razmišljanje i dati im nešto za doprinos obitelji. Bonus je što to može pomoći u izgradnji samopouzdanja i odvratiti njihove misli od svojih telefona. To može biti nešto vezano za vijesti, nešto što se događa u školi, budući planovi ili čak obiteljske smetnje - ako vaša djeca mogu ostati mirna!

Važnost ove vježbe je jačanje vaše obiteljske veze u svijetu koji može biti toliko izoliran.

4 POSTAVITE PRAVILA
Nije važno koje su godine vaša djeca, ona moraju poštivati ​​želje svojih roditelja — čak i ako je to potpuno neugodno. Prije izlaska u restoran, ili čak sjedenja za obrok kod kuće, morate jasno dati do znanja da je stol za večeru zona bez telefona.

Problem je u tome što će mnoga djeca biti zabrinuta zbog onoga što bi mogli propustiti - straha od propuštanja - što zapravo može imati značajan utjecaj na njihovo mentalno zdravlje . Ovdje roditelji mogu ponuditi praktičnu pomoć.

Potaknite svoju djecu da svojim prijateljima daju do znanja da se odmaraju od telefona. Oni to mogu nazvati pauzom "ne ometaj" ili jednostavno "zauzet sam". Zvučat će kao da poduzimaju mjere u svoje ruke, a nisu mama i tata ti koji im blokiraju društveni život — kao što svi znamo koliko roditelji mogu biti neugodni!

Također ih možete potaknuti da imaju određeni broj tih pauza dnevno, ali posebno dužu koja prelazi vrijeme obroka, i naravno, kad god sjednu za volan.

5 RODITELJI: SKLONITE I SVOJE TELEFONE!
Kad je riječ o ekranima, roditelji se moraju kloniti popularne poslovice: “Radi kako ja kažem, a ne kako ja radim”. Djeca cijelo vrijeme oponašaju vaše ponašanje, stoga im dajte nešto pozitivno za oponašati.

Označeno u