Papa utješio uplakanog dječaka: “ Je li je moj tata, ateist, na nebu?”

Papa je posjetio župu na periferiji Rima i ondje odgovorao skupini djece na teška pitanja o životu i vjeri.

Desetogodišnji dječak Emanuel svih je duboko dirnuo kada je zaplakao pred papom Franjom. Dogodilo se to 15. travnja 2018. prilikom Papina posjeta župi San Pablo de la Cruz koja se nalazi na periferiji Rima.

Vidjevši ga uznemirenog, papa Franjo je inzistirao da mu dječak svoje pitanje šapne na uho. Na videu Jorge Mario Bergoglio odjeven u bijelo podsjeća na djeda koji dječaka tješi i grli.
Papa je potom upitao Emanuelea da mu da dopuštenje da podijeli s prisutnima njegovo pitanje.

“Je li je moj tata, ateist, na nebu?”
Papa je objasnio da je Emanuele plakao jer mu je otac nedavno preminuo, a unatoč tome što je bio ateist, krstio je svu svoju djecu. Dječak je pitao papu Franju ja li je njegov otac na nebu.

“Lijepo je kada dijete kaže za svog tatu da je bio dobar čovjek. To puno govori o tom čovjeku kada njegova djeca mogu reći da je bio dobar. Ako je taj čovjek odgojio ovakvu djecu, onda je zasigurno bio dobar”, rekao je Papa.

Papa je istaknuo milost Boga koji ima očinsko srce prema čovjeku koji nije bio vjernik, ali je krstio svoju djecu i pogledavši Emanuelea rekao je: “Bog odlučuje tko ide na nebo! Kako je Božje srce reagiralo pred takvim ocem?”

“Je li Bog napušta svoju djecu kada su dobra?”, upitao je Papa, a prisutni su glasno odgovorili: “Ne!”.

“Dakle, Emanuele, evo odgovora. Bog je sigurno bio ponosan na tvog tatu jer je jednostavnije vjerniku krstiti djecu nego osobi koja ne vjeruje. Boga je to zasigurno dojmilo.”

Za kraj je pozvao Emanuelea da se moli Bogu i da se prisjeća svog oca: “Pričaj sa svojim tatom, moli se svom tati. Hvala ti Emanuele na tvojoj hrabrosti”.

Onaj tko se brine za djecu na Božjoj je strani i nadvladava kulturu odbacivanja. Oslobodimo djecu svih oblika iskorištavanja!

Označeno u