Prolife film Bella spasio je život i prije nego je emitiran – pročitajte kako!

Božjom milošću uspio sam spasiti ovo dijete, riječi su Eduarda Verasteguia, zvijezde igranog filma Bella.

Poznati 33-godišnji meksički glumac to je poručio dok je držao bebu imena Eduardito na jednom skupu centra za trudnoću u Los Angelesu.

Eduardo se oduvijek nadao kako će film Bella dotaknuti ljudske živote i inspirirati mnoge duše, ali nije mogao zamisliti kako će film pomoći u spašavanju života stvarnog djeteta čak i prije početka samog snimanja.

Igrani film Bella (2006) inspiriran je istinitom pričom koja pokazuje kako je jedan običan dan u New Yorku zauvijek promijenio tri života. Jose (Eduardo Verástegui) je međunarodna nogometna zvijezda i pred njim je potpisivanje višemilijunskog ugovor no niz neočekivanih i tragičnih događaja prekidaju njegovu karijeru. Nina (Tammy Blanchard) je konobarica koja, boreći se za život u New Yorku, saznaje da je trudna i planira pobačaj. U jednom nepovratnom trenutku njihovi se životi okreću naglavce, sve dok ih ne spoji jednostavna gesta ljubaznosti, pretvarajući jedan običan dan u nezaboravan doživljaj.

Na premijeri filma u New Yorku, osvajač Grammyja, pjevač Tony Bennett spontano je uzeo mikrofon iz Eduardove ruke te je održao emocionalan govor kroz suze o tome koliko voli 'Bellu'. Bennett je film nazvao savršenim remek djelom kojeg svaki Amerikanac mora pogledati.
Jedan od najboljih latinoameričkih pjevača i tekstopisaca, Alejandro Sanz koji je osvojio 15 Grammyja toliko je zavolio 'Bellu' da je napisao pjesmu za film.

Film je također dobitnik mnogih nagrada i priznanja.

No, unatoč svemu tome najdragocjenije Eduardovo svjedočanstvo vezano uz film je kada je radio istraživanje za svoju ulogu u ovoj nagrađivanoj romantičnoj drami.

Eduardo je odlučio otići u centar za pobačaje kako bi mogao saznati više o tome što žene misle i osjećaju kada žele prekinuti trudnoću. Tada se susreo s parom koji je u kliniku došao kako bi napravili pobačaj. Eduardo je s njima razgovarao 45 minuta, a ponudio im je nadu, pomoć, ohrabrenje i svoj telefonski broj.

Nekoliko mjeseci kasnije glumac je primio poziv od čovjeka kojeg je susreo sa svojom trudnom suprugom ispred centra za pobačaje. Čovjek je rekao: "Pozdrav Eduardo, Javier pri telefonu. Imam sjajne vijesti. Jučer mi se rodio sin! Želio bih vam zahvaliti i zatražiti dozvolu da ga nazovem Eduardo."

'Kada sam spustio slušalicu, bio sam bez riječi', rekao je glumac. "Najemotivnija je to stvar koju sam ikada učinio u životu. Ovo iskustvo mi je promijenilo život, bilo je prekrasno!"

Glumac je tada otišao u bolnicu kako bi se susreo s parom te kako bi vidio dijete.

Nekoliko tjedana kasnije držao sam malog Eduardita u rukama, neopisiv osjećaj, rekao je Eduardo.

Film Bella pogledajte na Laudato TV u nedjelju, 4. veljače na Međunarodni dan života, u 15:30!

Označeno u