Draga djeco, znam za boli, patnje i teškoće ali u mome Sinu ćete se odmoriti

"Draga djeco, znam za boli, patnje i teškoće ali u mome Sinu ćete se odmoriti... Ja ću u vaša srca staviti svoga Sina i Njegovo milosrđe.

Tada ćete djeco moja, drugim očima gledati na svijet oko sebe. Vidjet ćete svoga bližnjega. Osjetit ćete njegove boli i patnje. Nećete okretati glavu od onih koji pate, jer moj Sin okreće glavu od takvih (onih koji okreću glavu od drugih). Djeco, ne oklijevajte."Mi trebamo vidjeti svoga bližnjega, osjetiti tuđe boli i patnje i ne oklijevati kada nam Nebo da priliku da se dokažemo vjernošću. Biti samilošću blizak griješniku čiji je križ možda teži od našeg znači da će i nama Nebo pomoći kad križ postane pretežak, kada nevolje ostave trag a pad rezultira slomljenom voljom za nastavak do vrha naše Golgote.

Život nam vraća samo ono što drugima dajemo, zato nikad: Ne podsmjehuj se tuđemu križu, Ne ismijavaj tuđe padove, Ne rugaj se tuđoj muci, jer nikada ne znaš kad isti križ, ista muka može pasti na tvoja leđa! Mogli ste čuti puno pita na misi čitanje iz Novog Zavjeta koje govori o tome kako će mnogi dolaziti Isusu i sklapati ruke, ali neće svi doći u kraljevstvo Božje. Jer nisu živjeli svoju vjeru, jer okreću glavu od onih kojima je pomoć potrebna, jer se ograđuju i opravdavaju, jer jednostavno misle "to nije moja stvar, neću se mješati "Isus im je rekao: "odlazite...ne poznam vas..."Danas smo svakodnevno svjedoci tome da je podsmjeh, ismijavanjei ruganje tuđoj nevolji poprimilo teški oblik osude popraćen riječju "sam si je kriv-a,nek snosi posljedice". Neka im Bog oprosti, jer ne znaju što čine i govore.

Čovjek mora u sebi naći snagu da se izdigne iznad života, iznad samog sebe i bezdušnog mišljenja "ako je meni dobro zašto da mi to kvare ti nesretnici" inače mu život vrati, ne Bog, Bog ne želi nikome zlo, ali svojom slobodnom voljom, mišljenjem i djelima, učinio je drugome ono što će sam proživiti kad tad. Pad je svakome zagarantiran, ali ne i dignuće nakon. Slab sam kada sam jak...stoga budi ono najbolje od sebe i daj to za druge, budi veći od svake situacije jer snaga ljubavi je ona snaga koja preobražava svijet. A Marija, kao majka, besprijekorno prenosi svu težinu križa i jad, naših grijeha, svaki pad, i opravdava nas kao svoju djecu i time dobivamo mnoge milosti koje nismo zaslužili. Ona je savršena Eva.

Označeno u