Sadržaj s oznakom: Blanka Klasić

Privesti će Majčica sve one koji tumaraju bespućima svijeta Riječi koja je postala tijelom, u narjučju prinijeti težnju ljubavi i položiti je u kolijevku radosti, prikazati pogledu malog Božića sva naša trpljenja a led oko srca oviti dahom blizine Božje.

Početkom 19. stoljeća lik svetog Nikole u američkoj svjetovnoj ikonografiji zamjenjen je bucmastim debelim, sjedobradim čovječuljkom u crvenom odjelu, čije saonice vuku sobovi ili psi.

Objavljeno u Poučne priče | 20.10.2023.

"Zabranjen ulaz"

Sa željom da ohrabri svoga mladog sina da napreduje s klavirom, majka je odvela svog sina na koncert Paderewskog.

Ako trebate da birate između viđenja mene i sv. mise, izaberite sv. Misu jer za vrijeme mise moj Sin je s vama...

Sara se uputila do svoga poštanskoga sandučića i otvorila ga.

Objavljeno u Kolumne | 11.10.2023.

Što je žena bez krunice?

Draga moja sestro u Kristu, život nas je spojio nitima Božje milosti i svojom providnošću doveo u zagrljaj One koja te nije htjela dijeliti sa svijetom.

U poruci od 15. studenog 1984., Gospa je rekla: "Vi ste izabrani narodi Bog Vam je dao velike milosti."

"Draga djeco, bez Božjega blagoslova ne možete rasti.

Jednoga dana kada sam se vraćao iz škole, ugledao sam dječaka iz susjednog razreda kako pognute glave sjedi na klupi u parku.

"Draga djeco, znam za boli, patnje i teškoće ali u mome Sinu ćete se odmoriti... Ja ću u vaša srca staviti svoga Sina i Njegovo milosrđe.

Majka nam pruža divan dar Svoje ljubavi, radost koju razumom možemo kušati i riječ koju srcem trebamo slijediti, nadu koju već danas možemo živjeti i ljepotu koja neće dotrajati.

Znamo li koliko blagoslova izvire iz ovih riječi, nisu li to najnježnije i najtoplije riječi jedne majke koja nebesku zbilju ulijeva u stvarnost naših misli i osjećaja, riječi koje pročišćuje zapuštenost duše, riječi koje se kao slap izljeva na izranjena tijela i poput melema zacjeljuje ugrize Zloga koji pošto poto želi uvjeriti samotna srca da ih nitko ne voli, ne želi i ne treba.

Svako dijete ima ono originalno svoje, novo i neponovljivo.Svako dijete nosi jedinstveni božji trag na svom srcu.

Kako je teško otvoriti vrata svoga srce zna to naša Majka, zna koliko je ranjeno iznutra i izbodeno grijehom naše nevjere, koliko je zatrovano lažima što ih obećava svijet i koliko u njemu ima tame koja je progutala sve one božanske misli i oskvrnula ljepotu osjećaja zbog kojih smo bili svjesni koliko nas Nebeski Otac treba i želi, ljubi i čuva za onaj zagrljaj koji prožima cijelo naše fizičko i duhovno biće.

Čovjek snuje ali Bog određuje.

U središtu Gospine pozornosti stoji župa sa svojim poslanjem u kojem svatko tko će iskoračiti na sveto i blagoslovljeno tlo biti dalje poslan u svijet noseći sa sobom u ruci plodove neba i radost obraćenog srca kojom će natjerati mnoge da uzmu taj dar, još danas.

Stranica 1 od 7