"Zabranjen ulaz"

Sa željom da ohrabri svoga mladog sina da napreduje s klavirom, majka je odvela svog sina na koncert Paderewskog.

Nakon što su sjeli, majka je primjetila svoju prijateljicu u publici i krenula prolazom da ju pozdravi. Vidjevši da mu se ukazala prilika da istraži čuda koncertne dvorane, mali dječak je ustao i naposlijetku pronašao put kroz vrata na kojima je pisalo “ZABRANJEN ULAZ.” Kada su se svjetla prigušila i koncert trebao početi, majka se vratila na sjedište i shvatila da je dijete nestalo.

Odjenom, zavjese su se razmakle i svjetlo je palo na impresivni Steinway klavir na pozornici. Užasnuta, majka je vidjela svoga malog sina kako sjedi za klavirom, nevino bockajući “Blistaj, Blistaj Zvjezdo Mala.” U tom trenutku, veliki klavir majstor je došao na pozornicu, brzo se primakao klaviru, te šapnuo u dječakovo uho “Nemoj prestati. Nastavi svirati.” Tada, naginjući se nad dječakom, Pederewski se sagnuo i počeo svirati bass dionicu. Ubrzo je njegova desna ruka je zaobišla dječaka i na drugoj strani dodala brzi obbligato. Zajedno, stari maestro i mladi početnik su preobrazili zastrašujuću situaciju u divno kreativno iskustvo. Publika je bila hipnotizirana. Tako je i sa Bogom. Ono što mi sami možemo postići je teško zamjetno. Mi dajemo sve od sebe, ali rezultati nisu uvijek milozvučna melodija.

Ali sa rukama Maestra, naše životno djelo može biti predivno. Sljedeći put kada si zacrtate veliki podvig, slušajte pažljivo. Moći ćete čuti glas Maestra kako šapuće u vaše uho “Nemoj prestati. Nastavi svirati.” Osjetite Njegove nježne ruke oko sebe. Znajte da su Njegove snažne ruke tu da vam pomognu pretvoriti vaše slabe pokušaje u istinsko remek-djelo. Zapamtite, Bog ne zove opremljene, već oprema pozvane. I On će uvijek biti tu da vas voli i vodi prema velikim stvarima.