Sadržaj s oznakom: Djeca

Izgovaramo ih bez razmišljanja, a ponekad ono što kažemo može postupno odgurnuti naše dijete od Boga.

Ova 2-godišnja djevojčica je za vrijeme molitve bila sam u sobi dok su roditelji sve promatrali na kameri koja ju je snimala.

Objavljeno u Molitve | 6.12.2023.

Molitva djece svetom Nikoli

Dođi, dođi Niko Sveti
Dođi k nama sada.

Bože, Oče naš, molimo te da po zagovoru sv. Nikole trajno čuvaš, štitiš i pomažeš našu djecu da odrastaju sigurni u ljubavi.

Drugi kao oslonac, kao srodna duša, zove se prijatelj, ali najveći oslonac može i mora biti obitelj.

Objavljeno u Poučne priče | 20.10.2023.

"Zabranjen ulaz"

Sa željom da ohrabri svoga mladog sina da napreduje s klavirom, majka je odvela svog sina na koncert Paderewskog.

„Bio je to pravi dečko, sposoban, sportaš…međutim, njegovi su roditelji znali često reći „aj k Vragu“, ne znajući da su svog sina tom kletvom poslali u ralje Đavla“, priča stravičnu priču fra Ivo Pavić.

Deset zapovijedi za roditelje

Premda su prošla davna vremena kad se sasvim prihvatljivim držalo da se roditelji žene i udaju umjesto svoje djece, tj. da im oni biraju bračne partnere, i premda je došlo vrijeme kad se mnoga odrasla djeca uopće ne savjetuju s roditeljima o svom izboru supružnika, dobro je imati na umu kako i danas mnogi brakovi nesretno počinju i završavaju zbog toga što roditelji na ovaj ili onaj način umjesto svoje udane ili oženjene djece donose odluke ili nametljivo utječu na njih.

Krist je imao važnu poruku za ljude poput nas.

Objavljeno u Obitelj | 25.9.2023.

Roditeljski blagoslov djece

Roditelji imaju težak zadatak da svoju djecu dovedu Bogu. Katekizam Katoličke Crkve objašnjava na koji način: „Milošću sakramenta ženidbe roditelji su primili odgovornost i povlasticu naviještati vjeru svojoj djeci. Neka ih od najranije dobi uvode u otajstva vjere, kojih su svojoj djeci 'prvi navjestitelji.'” (KKC 2225).

Dragi roditelji!

Ne zna se što je tužnije vidjeti: napuštenu malu djecu ili napuštene starce.

Lijep je običaj dati djeci blagoslov, a posebno prije spavanja.

Djeca koja ne poštuju svojih roditelja ni sama neće doživjeti poštovanje od svoje djece

Ona, Nebeska Majka i Učiteljica najkraći je i najsigurniji put djetetu do škole,obećana zaštita koja će preteći svaku opasnost, sigurna ruka koja će najbrižljivje primiti male ručice i povesti u novi svijet otpračajući ih pogledom koji nagoviješta da če ih paziti kao "kao zjenicu oka svoga".

Stranica 1 od 12