"Volim župu i svojim plaštom čuvam je od svake radnje sotonske"

U središtu Gospine pozornosti stoji župa sa svojim poslanjem u kojem svatko tko će iskoračiti na sveto i blagoslovljeno tlo biti dalje poslan u svijet noseći sa sobom u ruci plodove neba i radost obraćenog srca kojom će natjerati mnoge da uzmu taj dar, još danas.

Zavjet usplamtjelog srca i odgovor Majke Božje poziva „Dođite u Međugorje“. Po dolaženju iz pustinje svijeta ožeđali napajamo svoje bunare života vodom nebeskih slapova milosrđa vračajući se potom u svoje bespregledne prostore očajanja kojom Sotona nemilosrdno hara zaštičeni Gospinim plaštem od namisli kneza laži i otrova kojeg rasiplje na poljima nade, odbjegli od pohabanog ogrtača vremena u ogrtač beskonačne ljepote vječnosti. Biti ogrnut plaštem Nebeske Majke od nas traži odvažnost i vjernost, privrženost i povjerenje, nepokolebljivu odanost i vjeru Bezgrešnom Srcu koje će trijumfirati preko istinskih apostola ljubavi i mira. Biti trajno ovijen Gospinim plaštem znači njezinim očima gledati tamu vlastitih grijeha i promatrati svijet iz Srca Marijina, očima kroz koje nam je dano proživjeti sve patnje čovječanstva kroz tisućljeća neprestanog udaljavanja od Boga i bježanja od istine. Milosno je vrijeme koje proteče međugorskim brdima u trenucima ispunjenima brižnošću, nježnošću i nebeskom jekom koja se razliježe nad suznom dolinom liječeći ranjenike pristigle sa bojišnice života i smrti melemom rajskih ruža.

A na nama koji smo svim srcem prihvatili međugorsku poruku leži sva odgovornost da svojim životom pridonesemo ozdravljenju srca koja su u savezu s ocem laži, ranjena neurednošću htijenja i neraskajanog stava ohole vanjštine. Svaku od tih duša Majka čovječanstva obilno zalijeva suzama svoje poniznosti i istinom koja boli.Istom smo pozvani zapaliti svijeću u danima tame kada će će nas svježina glasa naše ljubljene Majke napustiti i biti popraćena znakovima koje je obećala kada za to dođe vrijeme. Pozvani smo biti taj znak kao svjetlonoše u dubinama izokrenutog nauka, u dubinu zamračenih srca ovijenih zamkama Zloga i nakupina laži iz sebeljublja, u dubine gdje izdaja djece Božje probada Gospino Srce. Oslobodimo tijelo od sna i razbudimo se u narjučju Prečiste, poslušajmo Gospine riječi jer sve ostalo je isprazno, kratkotrajno i propadljivo.

Gospa nam kaže da je Sotona jak u Njenom planu, ali isto nam kaže da nas neda, da nas želi za sebe, da smo Njena djeca i da će se boriti za nas. U nepreglednom polju djelovanja Zloga, pa i ovdje gdje milost cvijeta kao ruža sa dlana Prečiste, svoje korijenje pustio je Onaj koji želi zamračiti svjetlo koje isijava s brda spasenja. Nedajmo se zavaravati, zli se nemože uspesti na brdo ljubavi, može sijati svoje sijeme samo u podnožju naših dana bez molitve i noći naših strahova i mrkle tame.

Pod Gospinim plaštem možemo ustrajno i hrabro ukoračiti u svaku sumnju i nemir sa sigurnošću djeteta kojeg prati i vodi Majka za ruku. U odrastanju odgajani rukom vodiljom primismo veliku odgovornost apostolata Kraljice Mira, stoga mi smo ti koji moramo najprije primiti poruke a onda ostali, jer mi ćemo Njoj odgovarati i Njenom Sinu Isusu,"... Ja i moj Sin imamo poseban plan s ovom župom"

"...Ja vam govorim i želim i dalje govoriti....Vi samo slušajte moje upute" Upute u kojima ćemo pronaći smisao riječi u postupku djelovanja na kraju svake Njene poruke a to su "Hvala što ste se odazvali mome pozivu"