Sadržaj s oznakom: Župa Međugorje

U središtu Gospine pozornosti stoji župa sa svojim poslanjem u kojem svatko tko će iskoračiti na sveto i blagoslovljeno tlo biti dalje poslan u svijet noseći sa sobom u ruci plodove neba i radost obraćenog srca kojom će natjerati mnoge da uzmu taj dar, još danas.

U duhovnom hodu župe, ne malu ulogu imala je Jelenina i Marijanina molitvena grupa.

U međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova, u petak, 10. veljače 2023., na blagdan Stepinčeva, u 18,00 sati bit će slavljena sveta misa za fratre iz ove župe ubijene koncem Drugoga svjetskog rata i u poraću kao i za župljane stradale u Prvome, Drugome te u Domovinskom ratu.

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 16. siječnja apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Aldu Cavallija, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, ne navodeći detalje sastanka, prenosi ika.hkm.hr.

PORUKE ZA ŽUPU

U početku, Gospa je vidiocima, a po njima cijelom svijetu, poruke davala svakodnevno.

26. srpnja 1984. Gospa je u svojoj poruci rekla:

Da, Gospa je 24. lipnja 1981. godine ovdje, u Međugorju, uporno i ustrajno cijeli svijet počela pozivati na molitvu, na obraćenje i na post. I to čini sve do danas!

Najstariji sačuvani spomen imena Međugorje potječe iz 1599. godine.

Objavljeno u O Međugorju | 7.2.2015.

O Međugorju

Ako je suditi po pećinama koje postoje na području Brotnja, pa i župe Međugorje, nije isključeno da je na tom području čovjek živio još u starije kameno doba.