Gospa kaže da ne razgovaramo o tajnama, nego da molimo

Bliži se vrijeme ispunjenja tajni međugorskih brda, kada će se samo nebo bljeskom punine milosti spustiti nad dolinu suza i rasuti sjeme vjere i nade nad pustopoljinom umorenih života.

Iz daljine nebeskih prostranstva bliži se svjetlosni znak koji će obasjati carstvo tame i iz Gospinog glasa odaslati u svijet bez mira najsnažniju poruku ljubavi. Gospa nam već sada kaže da ne pričamo o tajnama nego da molimo, jer zna da su Njene tajne obavijene molitvama koje moramo izmoliti da bi ih uopće mogli razotkriti i vidjeti ih u svjetlu istine i Božje pravde koja će zavladati nad svime što je ikada stvoreno. Dok smo još u milosti što je Gospa i dalje prisutna u našoj stvarnosti, u tom vremenu i prostoru što teče međugorskom rijekom mira, dok čekamo ispunjenje molimo neka nas ispune darovi Duha Svetoga i preplavi milost da smognemo ispuniti vlastita obećanja koja smo dali kao zavjet našoj Majci da bi i sami zasjali kao znak onima što žive u tami.

Molimo neka nam Gospino obećanje ispuni nutrinu radosnom spoznajom da je Bog uvijek uz nas, i u ovim najpogubnijim vremenima kad su ralje zvijeri širom otvorene prema vratima pakla, spremne da progutaju svaku nadu i uguše svako svjetlo crnilom ništavnosti.

Dok bdijemo s užganim svjetiljkama molimo da nam vjetrovi podzemlja ne uzdrmaju tlo pod nogama gaseći sveti plam u srcu da na vrijeme krenemo k brdu našeg spasenja vođeni svjetlom istine i mudrošću prepoznavanja Gospinog znaka koji će zasjati na kamenom i trnovitom putu hodočašća života. Znak je važan i biti će ucrtan na čvrstoj stijeni, ali označimo najprije svoj život pečatom znaka da pripadamo Isusu, da smo ovce Njegovog stada, da na svom srcu i tijelu nosimo žigove i rane Boga živoga svjedočeći pred svima snagu križa Gospodinova kao jedini znak po kojem ulazimo kroz vrata vječnosti, Uskrsa.

Neka sve drugo ostane pred vratima svijeta jer Zli ne miruje i uvijek će se dobro pobrinuti da zasjeni nebesku stvarnost i ograniči je našim skutrenim razmišljanjima. Jer nije razum ono čime ćemo dokučiti Gospine tajne, nego srce oslobođeno pritiska svjetovnog i prolaznog, lišeno ubojitog adrenalina primamljivog nauka i želje da oživotvori tijelo ubijajući duh u zamjenu za vječnu mladost. Srce koje kuca i prihvaća svetu Krv Gospodina našega Isusa Krista da kola venama života i otkriva svakoj stanici propadljivoga tijela tko je Bog, tko je ljubav i naš mir, naša snaga i život, naše sve !!!.

Tajna je u nama i svuda oko nas, otkriva se svakim danom u poniznom srcu koje prepoznaje uznemirujuće znakove vremena u duhu istine i prinosi ih Bezgrešnom Srcu Marijinom kao molitvu za spas ublažavajući kaznu Božju koju smo sami priredili iskrivljenim načinom života i izokrenutih vrijednosti. Nismo stvoreni da bi bili robovi dobro opremljene "radionice Pakla"i kao sluge služili velikoj svjetovnoj izmišljotini koja zatvara vrata spoznaje i zatomljuje vjeru, svoreni smo čudesnom silom koja oslobađa i nijednom živom biću nije dano razumjeti taj stvarateljski čin Božji.

Tajne se otkrivaju snagom molitve koja progovara iz duše te onda otkriva onaj svijet pun beskrajno vječnih istina koje plivaju morima Božjeg milosrđa. Ako smo okupani takvom molitvom onda su tajne, pa i one Gospine jedan veliki val svjetlosti koji će ugušiti taj krik nemoći u svijetu koji vapi za slobodom i mirom a koji se ne postiže vlastitim snagama, već zajedničkim. Čovjeka kojega Križ odgaja zna da bez njegove osobne Kalvarije nemože postići svrhu koja je po volji Oca Nebeskoga jer tu na tom trnovitom putu leži tajna koja pročišćava i utire put prema vrhu Golgote, tajna koja se ukorijenjuje u dubinu žrtve i ljubavi, tajna koja dobiva svoj smisao kada se prihvati patnja i bol kao dar Raspetome.

Poziva nas Gospa da se okrenemo prema Onome od kojeg nam dolaze sve milosti, koji snagom svoje ljubavi razgoni strahove, koji svojom dobrotom i blagošću poziva na put pomirenja, koji nam šalje Majku da bismo se osvjedočili kako nas Bog nije napustio niti zaboravio, koji Nju zasiplje milostima da bi ih mi preko Njenih ruku stostruko primili. Milost da svima pokaže kako je Nebo među nama. Gospa kaže da ne razgovaramo o tajnama, nego da molimo – ističe nam Mirjana i napominje da se ne treba bojati. – Tko osjeća nju kao svoju majku i Boga kao svoga oca, ne boji se ničega. Ona kaže da se tajni plaše samo oni koji još nisu upoznali ljubav Božju. Uči nas da budemo spremni ovaj čas doći pred Boga, a ne u budućnosti. Uvijek će biti Božja volja, a naše je da je spremni čekamo.

A znak, vidioci kažu, "na poseban način ostavlja za one koji su još daleko od Boga "Presveta Djevica Marija govori o njezinu planu za Međugorje u svoj njegovoj širini i dubini I kaže nam “ukazanja u Međugorju su moja posljednja ukazanja na Zemlji, neće biti drugih”. Pohranjujte Njene poruke u srce, pođite u dubinu molitve i hoda stavljajući Božji interes nad vašim i otkriti će vam se u duhu dragocjeno blago tajni sa izvora vječnosti, tajna ljubavi i mira. U Božjim smo rukama.