„Moje oči i moje srce bit će tamo, čak i kad se ne budem ukazivala.“

Već dugi niz godina od kada nas je obasjala svjetlost s visina u obliku divne mlade žene s djetetom u narjučju, svjetli nam i otvara neprestano vrata Božjega srca taj majčinski lik pokazujući koji put trebamo slijediti da bi pronašli sebe u zagrljaju Onoga koji nam je najbliži od svega.

Već dugi niz godina hodočasnici na svom putu života neumorno svjedoče Nebesku Majku kao Kraljicu Mira, Kraljicu njihovih srca i njihovih života. Ona je ovdje centar svoje nazočnosti, naših zbivanja i nadanja, centar naših svjetova i našeg svemira. Ljubljena od vječne ljubavi, stvorena da bi nas svojom ljubavlju probudila iz sna nevjere i uvela u javu istine naše vjere dajući nam jednostavnu poruku u kojoj je sadržana sva dubina i širina Kraljevstva Božjeg. Njena pojava nas je navela da odbacimo kratkotrajnu ponudu vremenite mudrosti svijeta i prihvatimo novo srce u tijelu oslobođenog od kneza propasti, umivenog od blata požude i propadljivosti, srce lišeno mlakosti i površnosti, hladnoće i plašljivosti. Uči nas kako da ne robujemo gospodaru koji nam nudi prividnu slobodu, kako da se othrvamo pohlepi Judinih škuda i zveketu niskih strasti kojim i danas izdajemo našega Spasitelja, uči kako da živimo za našega Gospodina i kad duboko zakoračimo u grijeh prateći modu vremena a ne stope okrenute prema horizontima vječne ljubavi i dašak topline Božje providnosti...

U svojoj posve jednostavnoj školi ljubavi i mira uči kako se odjenuti svjetlom i nahraniti istinom dok nas pritišće teret svakodnevice, kako sačuvati mir i sigurnost dok svijet plete mrežu laži, sebičnosti i oholosti oko nas, kako osjetiti milost Božje nazočnosti dok vojska grijeha nemilosrdno korača našim prostorima duše, a nadasve uči kako biti sposoban ljubiti Boga iznad svega . Od svega treba najbolje umjeti kako svaku Njenu poruku ukomponirati u sadašnji trenutak,obnoviti harmoniju neba i zemlje, a da vjetar zabluda ne puše za našim leđima, biti slijep za izvanjsko a oštrovidan za nutarnje viđenje riječi Majke, biti otvoren za blagoslove a zatvoren volji onoga koji smišlja zle smicalice. Gospa nas već tri desetljeća poziva na veliku stvar, da se razapnemo svijetu pod križem Gospodinovim, predajući vlastitu nemoć u svemoć Uskrsnulog pomoću molitve, žarkim i postojanim razgovorom s Nebeskim Ocem. Kad nam molitva postane put ,bit ćemo spremni letjeti na njezinim krilima... jednom kada Njen lik iščezne,a stvarnost Njenog bića izlije u naša srca neizmjernu radost pretočenu preko molitve i sakramenata, Njeno međugorsko poslanje, svu dragu djecu vratiti u jedinstvo Božje obitelji.

A treba primijetititi da Gospa u posljednje vrijeme, u svojoj poruci često koristi buduće vrijeme dok objašnjava svoje poslanje i djelovanje, i tko god prati kroz sve ove milosne godine njen nastanjen majčinski lik na putu od trnja do zvijezda, od podnožja brda do njegovog vrha gdje Njen lik svijetli kao zvijezda vodilja hodočasnicima diljem svijeta nagoviještajući da se ispunilo vrijeme, vrijeme kada ćemo svim srcem morati prionuti radu u Božjem vinogradu. I dragi Gospini suradnici,samo pustimo da nas ona priprema, posve jednostavno priklanjajući se Njenom srcu, tabernakulu žive riječi i riznice ljubavi. Ona više no ikada računa na nas!!! „Bit ću uz vas.“ „Molit ću Nebeskog Oca da vas obasja svjetlo vječne istine i ljubavi.“. „Osnažit ću vas.“ „Ispunit ću vas svojim milostima.“ „Svojom ljubavlju ću vas zaštititi od zla duha.“ „Bit ću s vama.“ „Svojom nazočnošću ću vas tješiti u teškim trenutcima. “To su obećanja da nas neće nikada ostaviti same i onda kada Njen svjetao lik išćezne i rastoči svoj brižan pogled nježnog srca u srca vjernih Gospinih miljenika, u srca hodočasnika koji su se zaputili u zagrljaj Oca vječne ljubavi. „Moje oči i moje srce bit će tamo, čak i kad se ne budem ukazivala.“ (Poruka Mirjani od 18.3.1996.)