Danas: Predstavljanje nove knjige fra Gorana Azinovića: Svećenici biseri Božjeg srca medjugorje-info.com

Danas: Predstavljanje nove knjige fra Gorana Azinovića: Svećenici biseri Božjeg srca

Fra Goran Azinović, na službi kapelana u Čitluku, iako je tek 7 godina svećenik, iza sebe već ima brojna književna ostvarenja. Pisanje, prikupljanje materijala, stvaranje… za njega su „liječenje duše“ i dokaz njegove vjere u poznatu staru izreku: „Riječi lete, pismo ostaje!“

Ovih dana iz tiska je izašla knjiga čiju je građu on zapravo priredio. Naslov knjige je “Svećenici biseri Božjeg srca”, a autori su brojni svećenici koji u knjizi donose svoja promišljanja o ulozi, poslanju, problemima i izazovima s kojima se svećenici susreću u svom poslanju.

Predstavljanje knjige biti će u srijedu 20. listopada 2021. u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku iza večernje svete mise u 18,00 sati, dakle, otprilike u 18,30 sati.

Predstavljači će biti fra Dane Karačić i fra Ivan Landeka ml. Oni će pokušati, u vidu tribine, prisutnima približiti percepciju naroda o svećenicima i veliku potrebu molitvene podrške koju oni trebaju za svoj rad. Nije slučajno da i Gospa često poziva na molitvu za svećenike.

U glazbenom djelu nastupiti će fra Luka Ćorić, novi mladi kapelan u Čitluku, a sve će započeti recitacijom MOLITVE ZA SVEĆENIKE koju je napisala sv. Mala Terezija, a koju će recitirati djeca iz župe. Inače, ova molitva se nalazi i na početku knjige koja je besplatna. Fra Goranu je naime cilj da knjiga dođe do što većeg broja ljudi, da se čita kako bi se razumjeli svećenici i njihovo poslanje, manje ogovarali, a više se za njih molili.