Sadržaj s oznakom: Knjiga

U dvorani Franjevačkog studentskog centra u Sarajevu je u četvrtak, 16. veljače, upriličeno predstavljanje knjiga Rijeke Bosne i Hercegovine i Jezera Bosne i Hercegovine autora prof. dr. Dalibora Balliana.

U izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi iz tiska je izišla knjiga Joséa Tolentina Mendonçe pod nazivom „Oče naš, koji jesi na zemlji. Isusova molitva za vjernike i nevjernike”. Knjigu je s njemačkoga na hrvatski jezik preveo Anto Batinić, a naslovnicu krasi djelo slikara Vlatka Blažanovića.

Na samom kraju 19. Didakovih dana, u subotu 29. listopada u Dvorani franjevačkog samostana u Mostaru, biti će upriličeno predstavljanje nove knjige „Moguće? Danas?“ autora fra Marinka Šakote, idejnoga začetnika i pokretača ove Međunarodno kulturne manifestacije.

Objavljeno u Kultura | 6.1.2022.

U službi vječne Riječi

Nakon što su prethodno objavljene zbirke propovijedi i meditacija za liturgijsku godinu A s naslovom „Susret u Riječi” i liturgijsku godinu B s naslovom „Beskrajna blizina Božje Riječi”, mons. dr. fra Marko Semren u nakladi Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi izdao je novu zbirku propovijedi i meditacija za liturgijsku godinu C.

U izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi, izašla je nova knjiga autora Mile Babića pod nazivom Secundum loca et tempora. Ljudska egzistencija i dodirne teme. Riječ je o zbirci tekstova objavljenih u vremenskom rasponu od 1978. do ove godine.

Fra Goran Azinović, na službi kapelana u Čitluku, iako je tek 7 godina svećenik, iza sebe već ima brojna književna ostvarenja. Pisanje, prikupljanje materijala, stvaranje… za njega su „liječenje duše“ i dokaz njegove vjere u poznatu staru izreku: „Riječi lete, pismo ostaje!“

Zašto je dobro čitati Bibliju?

Franjevački medijski centar Svjetlo riječi Vam sa zadovoljstvom predstavlja novu knjigu „Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene”, autora fra Anđelka Baruna.

Nadbiskupijski pastoralni institut i Biskupski ordinarijat Mostar organizirali su 22. siječnja u dvorani Vijenac Nadbiskupskog pastoralnog instituta u Zagrebu, predstavljanje knjige „Nada koja ne postiđuje” mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića.

U toj knjizi papa Franjo govori o Marijinu otajstvu tumačeći redak po redak molitvu 'Zdravo, Marijo', u živu i plodnu razgovoru s teologom i zatvorskim kapelanom don Marcom Pozzom

Papa Franjo je napisao predgovor drugoj knjizi izabranih tekstova Josepha Ratzingera, pape emeritusa Benedikta XVI., na temu vjere i politike.

Dr. fra Tomislav Pervan je znalac o duši – ustrajni ispovjednik, autor okrepljujuće i lijepe riječi, pokladnik iznimnih pisanih dometa – tako bremenitih smislom, ohrabrenjem i porukom. On svakim slovom veliča, poput Marija, Isusa Krista – našeg Gospodina. Fra Tomislav je već legenda – ucrtan je u zemljovid naše kulture i duhovnosti – a ova knjiga je sigurno jedna od onih koje nakon čitanja nećete zaboraviti.

Objavljeno u Kultura | 5.6.2017.

Ne lomite napukle trske

U suradnji s 2 svećenika i preko 20 roditelja djece s Downovim sindromom napisana je knjiga o tim malenim anđelima; roditeljskom pogledu na njih, radu s njima, prihvaćenosti u društvu itd. 

Isus je ipak živ!

Nakladna kuća Verbum 5. listopada objavljuje dugo očekivani,

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 11. lipnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Anđeli. Tko su, kako djeluju i zašto su važni" sv. Ivana Pavla II. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Stranica 1 od 2