Najavljujemo: Proslava svetog Ilije Proroka na Gradini

Već 35. godinu mještani Donjeg Malog Ograđenika i zaselka Barbarići , župe Čerin na prekrasnom vidikovcu Gradina, slave blagdan sv. Ilije Proroka zaštitnika ovoga mjesta.

Kada su davne 1980. godine mještani ovoga maloga mjesta sagradili zvonik i posvetili ga sv. Iliji proroku da bi ih štitio od vremenskih nepogoda, nisu ni sanjali da će Gradina postati okupljalište mnoštva vjernika i štovatelja sv. Ilije ne samo iz obližnjih mjesta i župe Čerina nego i mnogo šire.

Nekada uska pješačka staza, jedva prohodna koja je vodila na brdašce Gradina, u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući slozi, zajedništvu i velikom entuzijazmu mještana te pomoći šire društvene zajednice i dobrotvora, sagrađena je moderna cesta, uređen okoliš s parking prostorom, dovedena voda i javna rasvjeta, izgrađen moderan športski centar i još puno toga

Od 2002. godine počelo se s pučkim veseljem nakon svete mise koji je iz godine u godinu rastao da bi u zadnjih nekoliko godina postao jedan od značajnijih kako vjerski tako i kulturno – zabavni događaj u općini Čitluk.

I ove godine za blagdan svetog Ilije, u četvrtak 20. srpnja, biti će slavljena svečana sv. Misa u 19 sati, a misno slavlje će predvoditi fra Mario Knezović.

Nakon misnog slavlja, već po tradiciji program će se nastaviti do ranih jutarnjih sati športskom centru „Gradina“ uz bogati kulturno – zabavni program, tombolu i roštiljadu - poručuju iz Organizacijskog odbora.

Napominjemo da će sav prikupljeni novac od tombole biti poklonjen za liječenje njihove male župljanke!

 

Označeno u