Sadržaj s oznakom: Brotnjo

U organizaciji Društva „Ante“ Tepčići-Čitluk u utorak 8. studenog održava se 4. Sajam ćuptera koji će biti natjecateljskog karaktera, a za najbolji ćupteri osigurane su i prigodne nagrade.

Društvo »Ante« Ploče-Tepčići (Čitluk, BiH) organizira 4. SAJAM ĆUPTERA koji će se održati u utorak, 8. 11. 2022. na Tepčićima.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Didak” Župe Gradnići po 19. put organizira Didakove dane, Međunarodnu kulturnu manifestaciju, posvećenu promociji lika i djela fra Didaka Buntića, najvećega sina Brotnja.

Međunarodna molitvena inicijativa Iskra Milosrđa – molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama, trgovima i raskrižjima gradova svijeta, održat će se i ove godine, u srijedu, 28. rujna 2022., u 15:00 sati.

Dani berbe grožđa, tradicionalna broćanska kulturno-turističko gospodarstvena manifestacija ove godine će, nakon dvije godine održavanja u otežanim okolnostima i sa prilagođenim programom, ponovno imati prepoznatljiv trodnevni program ispunjen mnogobrojnim sadržajima.

U četvrtak 8. rujna je blagdan Male Gospe. Posebno svečano biti će na Šćitu u Rami prema kojoj je jutros pješice otišlo 15-ak hodočasnika iz Brotnja.

Veliki broj vjernika sudjelovao je večeras u tradicionalnoj procesiji od Gospinog kipa na ulazu u Čitluk do župne crkve Krista Kralja.

U subotu 9. srpnja 2022. godine u 18 sati u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, za vrijeme misnog slavlja, osmorica mladića obući će franjevački habit.

U srijedu, 6.7.2022. SiNSAY će otvoriti novu trgovinu u Gallery Mall-u u Čitluku.

Treće zavjetno hodočašće vjernika i župljana iz župe „Krista Kralja“ Čitluk, ali i cijelog Brotnja i šire, započelo je u nedjelju 1. svibnja 2022. Ta velika devetnica zahvalnih hodočašća iz Čitluka na Brdo ukazanja u Bijakovićima trajala je 8 nedjelja i na kraju se završila hodočašćenjem na samu uočnicu Gospinih ukazanja, u petak 24. lipnja 2022.

Sportsko rekreativni klub Pehar uskoro otvara svoja vrata a nalazi se u Čitluku u industrijskoj zoni i prostire se na 2.300 m2 zatvorenog, te 1.300m2 otvorenog prostora.

Proteklog vikenda održano je 4. Nacionalno mažoret prvenstvo u Mostaru.

U srijedu, 24 studenoga će se obilježiti 21. godišnjica smrti fra Slavka Barbarića. Obilježavanje obljetnice započet će, kao i prošle godine, hodočašćem od fra Slavkove rodne kuće u Dragićini do njegovog posljednjeg počivališta na groblju Kovačica u Međugorju.

Krist Kralj, zaštitnik je župe Čitluk. Iz župnog ureda pozivaju vjernike da shvate kako je ova trodnevna priprava važna za župu kao duhovna priprava za blagdan njihova zaštitnika: „Dužni smo sudjelovati u pripravi za proslavu ovoga blagdana. Stoga pozivamo sve vas dragi župljani na sudjelovanje u programu trodnevnice kojom ćemo se molitveno i euharistijski pripraviti za proslavu Krista Kralja - zaštitnika naše župe.“

U utorak 28. rujna u 15 sati na Trgu žrtava Domovinskog rata 2, u Čitluku, ponovno je održan molitveni skup, odnosno molitva krunice Božjega milosrđa u sklopu Međunarodne inicijative Iskra Milosrđa. Brojne prisutne vjernike je na početku pozdravio čitlučki župnik fra Miro Šego koji im je objasnio svrhu i nakane ove molitve, a posebno je podvukao činjenicu kako je Čitluk jedan od samo 3 grada iz BiH uz Prijedor i Novi Travnik koji su se odazvali ovoj međunarodnoj inicijativi.

Svećenici, redovnici, redovnice, bogoslovi i ostali Brotnjaci i Broćanke koji Gospodinu služe kroz duhovna zvanja okupili su se danas na Bilima, gdje je održan 13. Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja.

Stranica 1 od 5