Đavolska krađa vremena

Na generalnoj skupštini ujedinjenih đavola u uvodnom nastupu generalni tajnik govorio je sudionicima skupštine ovako: Nemamo šanse odvratiti kršćane da idu u crkvu. Ne možemo ih odvratiti ni od toga da čitaju Bibliju i preko nje spoznaju istinu. Ali ih možemo spriječiti da razvijaju osobni odnos prema Isusu, odnos pun ljubavi, i da se mole. Ako bi im uspjelo stvoriti ovaj odnos prema njemu, naša bi moć nad njima bila skršena.

Dok oni mole, mi smo u opasnosti. Dakle, pustite ih neka idu u crkvu. Neka žive u svome stilu, ali kradite im vrijeme tako da ne mognu izgraditi ovaj odnos ljubavi prema Isusu Kristu i ni po koju cijenu – moliti! To je moj nalog vama, anđeli podzemlja. Spriječite ih! - Kako to izvesti?, upitali su đavoli. - Ovako: Zaposlite ih stalno s mnoštvom trica i kučina i sporednih stvari u svakodnevnom životu i izmišljajte uvijek nešto novo da ovladate njihovim mislima, kazao je generalni tajnik. - Navedite ih na to da što više izdaju, što više troše i rasipaju, uzimaju i pozajmljuju.

Nagovorite žene da se svim silama koncentriraju na svoje zanimanje i sate i sate provode na radnome mjestu. A njihove muževe uvjerite u to da svakoga tjedna moraju raditi po šest ili, još bolje, po sedam dana, a svakoga dana po 10 do 12 sati. Samo tako moći će sebi priuštiti svoj besmisleni stil života. Ne dopustite im da vrijeme provode sa svojom djecom i da za njih mole. Kada im se obitelji konačno raspadnu, domovi im neće više pružati zaštitu. Napunite im glave tako da ne budu više u stanju čuti tihi glas Duha Svetoga.

Navedite ih na to da stalno imaju uključen radio ili kasetofon za vrijeme vožnje. Pobrinite se za to da u njihovoj blizini bez stanke rade televizor, CD-player i kompjutor. I dobro pazite na to da se ni u jednoj radnji, ni u jednom restoranu na ovome svijetu ni danju ni noću ne bi čula lijepa i skladna glazba. Naprotiv, bombardirajte svijet što bučnijom glazbom i dernjavom. To će polako zatrovati njihove misli i razoriti jedinstvo i povezanost s kraljevstvom Božjim i s Kristom. Za vrijeme doručka stolove im preplavite novinama i časopisima.

24 sata na dan punite im glave najnovijim vijestima. Prekrijte ulice natpisima i plakatima za bilo kakve proizvode i uvjeravajte ih kako bez ovih neće biti sretni. Natrpajte im poštanske sandučiće reklamama, ponudama s besplatnim produktima i uslugama koje izazivaju lažne nade. U časopisima i na naslovnim stranicama objavljujte lijepe i privlačne modele tako da muževi povjeruju u to da je vanjska ljepota odlučujuća i da im se vlastite žene ne učine više privlačnim. I to će pripomoći što bržem razaranju obitelji. Ne dajte im ni na odmoru mirovati.

Potrudite se da u mislima budu stalno odsutni i da ih tako zaposlite da se iscrpljeni i puni nemira vrate na posao. Gledajte da se šetnjama i hodanjem ne raduju prirodi i nipošto da se dive Božjem stvorenju. Umjesto toga pošaljite ih u zabavne parkove, diskoteke, na sportske priredbe, koncerte i u kina.

Neka vam cilj bude: ljude zaposliti, zaposliti i velim još jednom – zaposliti. Samo da ne nađu vremena postavljati pitanja o smislu života i provoditi vrijeme s Bogom! A kada se sastanu s drugim kršćanima, ne dopustite da razgovaraju o Bogu nego im razgovore ispunite tračem i bezvezarijama, tako da se rastanu s lošom savješću i lošim osjećajima. Opet naglašavam: Ne dajte im vremena za molitvu, vremena da hvale i slave Boga.

Te slavopojke moje uši ne mogu slušati, one me tjeraju do ludila! Ne popuštajte u vašim nastojanjima. Kršćani moraju biti zaposleni preko glave tako da nemaju vremena za širenje radosne vijesti i za pridobivanje duša za Boga. I za ovaj tobožnji nedostatak vremena nađite im toliko solidnih isprika da i ne dođu više na pomisao od Boga moliti za snagu. Uskoro će živjeti iz vlastite snage, a svoje zdravlje, obitelj i Boga žrtvovat će u korist sigurnosti, ugleda pred svijetom i debele plaće. To će funkcionirati! Plenum je bio završen, sve je teklo kao po loju.

Đavoli su se revno dali na posao da izvrše nalog: da posvuda na svijetu kršćane zaposle još više nego što su to bili do sada, da im natovare nova bremena i da ih jure, jure…  (Od nepoznatog autora)