Deset koraka do Božjeg blagoslova za brak i obitelj na temelju Svetog pisma

1. Prihvati Isusa za svojega Gospodina. Najveći blagoslov je dar spasenja ili vječnog života. Vječni život započinje krštenjem i vjerom u Isusa Krista i Njegovo uskrsnuće. Bog traži da vjeru u Njega i Njegovog Sina i riječima priznajemo.

2. Živi radosno vjeru u svetosti i pravednosti. Vjera je Božji dar. Zato je važno da živimo zahvalni za taj dar. Sv. Pavao kaže da su kršćani hramovi Duha Svetoga. Nespojivo je biti kršćanin i živjeti u teškom grijehu. Zato treba priznati grijeh i pokajati se. Česta zapreka za blagoslov je neopraštanje. Zato oprosti sebi i svima.

3. Odlazi u crkvu i primaj sakramente. Nije dovoljno moliti kod kuće. Zajednička molitva ima veću snagu od osobne. Budi često u zajedništvu s ljudima jake vjere i slavi sveta otajstva.

4.Moli. Pred Bogom trebamo biti jasni i odlučni što hoćemo. Obitelj koja zajedno moli, zajedno i ostaje.

5.Moli za ispunjenje Duhom Svetim. Bez zajedništva sa Duhom Svetim, kršćani ne mogu pobijediti mentalitet svijeta. Nezamisliv je napredniji duhovni život bez vodstva Duha Svetoga.

6.Čitaj Božju riječ. Na poseban način pokazujemo ljubav prema Bogu tako da čuvamo Božju riječ u svome srcu.

7.Slušaj savjete. Savjet iskusnih vjernika, duhovnika i prijatelja pomaže nam doći do cilja brže i lakše.

8.Čini dobro. Neka vam ne dodija činiti dobro. Vratit će vam se stostruko na neki drugi način.

9.Svjedoči vjeru i primljene blagoslove. Tko god mene prizna pred ljudima, i njega će Sin Čovječji priznati pred anđelima Božjim.

10.Proglasiti buduće blagoslove na temelju Riječi. Npr. kad vas napadaju sile zla, sjetite se psalma 91. i možete reći ili proglasiti: Gospodin je moja utvrda, moj zaklon i moj štit.

Označeno u