Sadržaj s oznakom: Blagoslov

„Nužno je čuvati polog vjere“, izjavio je kardinal Robert McElroy u nedavnom obraćanju Nadbiskupijskom kongresu Los Angelesa za vjersko obrazovanje. Ali je zatim postavio sljedeća pitanja:

Blagoslov se odnosi na ljude ili stvari kojima Bog slobodno daje dobrobit, jer da bi netko dobio dar blagoslova treba ispunjavati određene uvjete. S Božje strane dar je učinak božanske velikodušnosti, a izvorište mu je uvijek u božanskom milosrđu radi spasenja. Zato Bog blagoslivlja prema onome što je odredio kao put spasenja, Isusa Krista, Utjelovljenu Riječ, koji je umro i uskrsnuo za naše otkupljenje, ali i prema onom što je korisno za spasenje.

“Neću blagosloviti niti jednu homoseksualnu zajednicu”, rekao je nadbiskup Granade u Španjolskoj José María Gil Tamayo, upitan o primjeni deklaracije Fiducia Supplicans o pastoralnom značenju blagoslova, koju je u prosincu objavio Dikasterij za nauk vjere, javlja CNA.

Luca Di Tolve, Mister Gay Italy 1990. i bivši LGBT aktivist, objavio je na svojoj web stranici razmišljanje o deklaraciji Fiducia Supplicans iz Dikasterija za nauk vjere (DDF), žaleći se da je vatikanski dokument izazvao bol, zbunjenost i nevolje kod onih koji se "bore za čistoću", javlja CNA.

Papa Franjo se u intervjuu za talijansku televiziju Nove 14. siječnja osvrnuo na niz tema od eskalacije rata do planiranih apostolskih putovanja te je prvi put javno govorio o deklaraciji „Fiducia supplicans“.

Objavljeno u Duhovni kutak | 13.1.2024.

Što su blagoslovi?

Kako se i napominje u Rimskom obredniku, "Blagoslovi", u "Općim prethodnim napomenama", "Crkva po djelovanju snage Duha Svetoga raznoliko izražava svoje služenje" te "upotrebljava molitve kako bi ono za čim vapi postiglo sretan učinak", objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Objavljeno u Duhovni kutak | 6.1.2024.

BLAGOSLOV tjera SOTONU

Škropite kuće svetom vodom i soli. Neki čak govore o čaroliji božićnoj itd. Sve čarolije i sile zala neka blagoslov otjera.

“Oče, koliko daleko mogu ići sa svojom djevojkom?” Uznemiruje me kad me pitaju to pitanje, tjera me da pomislim: “ovaj tip nije ništa shvatio, zaglavio je u moralu,” piše svećenik Patxi Bronchalo na religionenlibertad i iz pozicije ‘jednog običnog svećenika’ otvoreno govori kako se sada osjeća, nakon dopuštenih ‘spontanih’ blagoslova homoseksualnih parova.

BLAGOSLOV OBITELJI
U srijedu, 27.12.2023. započet će blagoslov obitelji u našoj župi. Raspored je sljedeći:

OSVRT: Dr. sc. fra Mario Knezović. NOVI VATIKANSKI DOKUMENT!

Katolički biskupi diljem svijeta duboko su podijeljeni oko vatikanske deklaracije Fiducia supplicans koja dopušta blagoslove homoseksualnih parova: neki biskupi tu vijest pozdravljaju, neki joj pristupaju s oprezom, dok je drugi izravno odbijaju provesti.

Malavijski biskupi zabranili su provedbu vatikanske deklaracije Fiducia supplicans o blagoslovu istospolnih parova i parova u drugim neregularnim situacijama, koju je Dikasterij za nauk vjere (DDF) objavio 18. prosinca.

Austrijski biskupi pozdravljaju dopuštenje Vatikana za blagoslove istospolnih parova.

Prema Deklaraciji “Fiducia supplicans” o pastoralnom značenju blagoslovâ koju je izdao Dikasterij za nauk vjere, a odobrio papa Franjo, bit će moguće blagoslivljati istospolne i parove u neredovitim situacijama. Učenje o braku se ne mijenja, a blagoslov ne znači odobravanje zajednice, objavio je Vatican News.

Apostoli su nastavljali blagoslivljati. Isus ih je slao s ovlastima da ljudima navijeste blizinu kraljevstva nebeskoga, da ljude oslobađaju od zlih sila i napasti i da liječe bolesne.

Stranica 1 od 5