Bivši LGBT aktivist: Fiducia Suppicans šteti onima koji se 'bore za nevinost'

Luca Di Tolve, Mister Gay Italy 1990. i bivši LGBT aktivist, objavio je na svojoj web stranici razmišljanje o deklaraciji Fiducia Supplicans iz Dikasterija za nauk vjere (DDF), žaleći se da je vatikanski dokument izazvao bol, zbunjenost i nevolje kod onih koji se "bore za čistoću", javlja CNA.

Dana 18. prosinca 2023. Vatkan je objavio Fiducia Supplicans, deklaraciju koja dopušta blagoslov istospolnih parova u izvanrednim situacijama.

Razni biskupi i cijele biskupske konferencije izrazile su svoje protivljenje deklaraciji. Biskupi cijele Afrike čak su 11. siječnja izjavili da definitivno odbacuju blagoslov homoseksualnih parova kako bi izbjegli skandal.

Di Tolve, koji je promijenio svoj život zahvaljujući Djevici Mariji i koji sada pomaže ljudima koji imaju istospolnu privlačnost, istaknuo je 11. siječnja da smo vatikanskim tekstom, “mi istinski marginalizirani koji se bore za čistoću, za vjernost, ići protiv svojih poriva i protiv iskušenja da se prepustimo lažnim slobodama koje nas odvraćaju od žrtve zdravog života i udaljavaju od Boga, od ljubavi, od spasenja.”

 “Patim od posljedica ovih zavodljivih teorija koje okružuju Crkvu; Tužan sam zbog različitih lažnih i destruktivnih tumačenja koja se nastoje suprotstaviti bogatstvu koje su stoljećima stvarali crkveni oci, u katekizmu i učiteljstvu”, napisao je Di Tove, koji je svoje svjedočanstvo podijelio u knjizi “ I Jednom je bio homoseksualac. ”

Bivši homoseksualni aktivist rekao je da je uznemiren “zbrkom koju je ovaj dokument stvorio, rođen u društvenom kontekstu u kojem određene svjetovne neistine bez temelja pokušavaju zajahati val takvih 'pastoralnih prijedloga' kako bi potvrdili prirodnost odnosa koje poznajemo, koji nisu rođeni u Božjem srcu.”

Di Tolve je rekao da deklaracija stavlja Crkvu u ranjiv položaj i “posuđuje se onima koji rade na polju komunikacija i koji se pokušavaju boriti protiv naše vjere uništavajući sve što je “skandalozno” za svijet: “čednost, čistoću, istinu .”

“Ne radi se samo o ljudima s istospolnom privlačnošću,” objasnio je, “već cijelo društvo riskira da bude potvrđeno u zabludi u kojoj već živi: mnogi mladi ljudi, nakon što su se prilagodili ovom mentalitetu fluidnog društva, odbacuju brak, čak i građanski brak.”

Di Tolve je rekao da je želio „odaslati ponizan i iskren vapaj za pomoć, moleći papu Franju na koljenima i u ime sve ove moje braće koja pate i prinose svoju patnju svaki dan za dobrobit Crkve: Pomozi nam , Sveti Oče, potrebni su nam očevi, želimo se osjećati ohrabreni i blagoslovljeni.”

Da biste saznali više o Di Tolveovoj službi, slijedite ovu poveznicu .