O trbušnom plesu

Zanima me je li pogrešno da jedna djevojka koja želi ispravno živjeti svoju vjeru trenira nešto poput trbušnog plesa ili s-faktora, dakle, prakticira na treningu ili izvodi doma vježbe koje slave ženstvenost i, recimo, senzualnost ženskog tijela?

To ne uključuje nikakvo zavođenje muškaraca, niti ikakve javne nastupe. Je li u redu prakticirati takav sustav vježbi? Moram napomenuti da, osim većeg samopouzdanja i bolje slike o sebi, svakako u pozitivne strane takvih vježbi ulaze bolje držanje, jačanje raznih skupina mišića, a mislim da djeluje i blagotvorno na moje probleme sa kralježnicom. Shvaćam da ima mnogo drugih načina vježbanja, ali mene zanima je li to konkretno pogrešno? Lara

Pitanje je postavio vjernica don Damiru Stojiću na web stranici Studentskog pastorala. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

Draga Lara,

Kao što si sama analizirala - ako vježbanje ne uključuje nikakve nemoralne motive ili uporabe, onda u njemu nema ništa posebno zlo. Ako se tebi taj sustav vježbanja čini najkorisnijim, a ne koristiš ga na krivi način, on nije pogrješan.

BTB,

Don Damir Stojić