Gospina pozivnica

Mnogi su je dobili na zahtjev neba, nošenu na krilima anđela, čuli kao pjesmu ili pronašli u sandučiću otključanog srca.

Nije ni važno, pozivnice s neba uvijek nađu put do tvoje adrese. Onog dana kad si je otvorio, radost u srcu nije prestajala sjati, ljubomorno si je čuvao jer negdje skrivena u mislima ležala je spoznaja da pozivnica vrijedi za čitav život.Vrijedi za svaki Gospin rođendan, za svaki silazak s neba,za svaku upućenu poruku, za svaku primljenu milost vrijedi upravo toliko koliko ima zvijezda na nebu. Jer to je tako,kada Gospa poziva u Međugorje, zov u srcu je preglasan da ga ne bi mogao čuti, oči samo žele gledati u pravcu horizonta gdje se spustio taj komadić neba na zemlju, ruke se spontano otvaraju svakoj milosti,noge same hitaju prema stazi vječne radosti i sreće. Možeš li se oduprijeti sili srca i zanemariti Gospin poziv?

Uvjerili su se mnogi da ne mogu, a najmanje oni koji su jednom osjetili ovo tlo pod nogama, oni koji su primili taj nebeski poljubac utisnut kao nezbrisiv žig ispisan nebeskom tintom na srce kao znak da od sada pa nadalje pripadaju Njoj, Vladarici duša. Ako si ikada pao na kameno tlo pod Njenim likom na tom mjestu obraslo kamenom i dračom, mogao si vidjeti kako ti pred očima cvjetaju ruže vječnim cvatom i udahnuti miris neba, mogao si spoznati da kroz draču svoga života dolaziš do livada raskošnog cvijeća predivnih boja, mogao si napokon gledati srcem. I bio si istinski sretan, tvoje su oči napokon progledale,tamo na tom mjestu gdje kiša blagoslova natapa slatke plodove tvoga života, a sunce koje oko tebe igra i pleše grije svaku poru tvoga bića.

Nebu si rekao veliko "da" i ovjenčan si njegovom slavom. Na zahtjev neba, primljen si u zajednicu mira i ljubavi, sada sa milijunima ostalih ponosno u rukama držiš Gospin barjak marširajući kroz oluje i ratove, kiše i vjetrove kao junak,kao pobjednik i dok god koračaš pod Njenom patronom, pobjeda ti je zajamčena. Eto, takva je naša Majka prema onima koji se odazovu Njenom glasu, onima koji srcem žive Njene poruke, onima koji je nose u bezbožni svijet sa jedinim oružjem protiv neprijatelja-molitvom. A kad nam ponestane utjehe i snage za dalje, uvijek se nanova vraćamo tom izvoru žive vode, izvoru blagoslova i milosti koja se neprestano izljeva iz Njene dobrote. Tako žive oni koji su primili pozivnicu, znaju gdje treba otići i kada se vratiti, i znaju kome i po kome dolazi Spasitelj. Kada se prepustiš Njenom vodstvu svaki trenutak postaje izvor nove milosti i prepoznavanju Božje prisutnosti u malim, običnim, svakodnevnim stvarima. Ona je ključ kojim sebi otvaraš vrata raja, i zato si primio poseban Majčinski blagoslov onaj dan kada si dobio pozivnicu.

Pozivnicu da imaš pravo gledati nebo na zemlji i nositi ga u svijet, pravo da nosiš blagoslove i budeš blagoslovljen, pravo da dijeliš u Njeno ime poljupce s Neba onima koji nisu voljeni i da budeš ljubljen, pravo da uvijek i zauvijek budeš Njen. "Totus tuus ego sum, et omnia mea tua sunt".

Označeno u