Kako danas moliti?

Moliti treba srcem. Tako nas Gospa uči. Što to znači? Ne moliti iz običaja i navike! Moliti srcem znači prije svega moliti s ljubavlju. Zdusno.

To znači moliti čitavim svojim bićem: tijelom i dušom, čista srca. To znači potpuno se otvoriti Bogu. Njemu dati prvo mjesto u svomu životu. Njemu se u potpunom predanju predati. Imati toliko pouzdanje u njega i od njega se svemu dobrome nadati. To znači sabrano i ponizno, predano i pouzdano, postojano i pobožno moliti.

Prema Gospinim uputama i porukama, moliti srcem znači doživjeti molitvu kao susret s Bogom. To znači sjediniti se tako s Isusom te osjetiti i iskusiti ljepotu i veličinu milosti koju nam Bog daruje. To isto tako znači i primiti velike milosti. Moliti srcem, znači dopustiti Bogu da on ukloni sve zapreke i da molitva prevlada našim srcima u svakom trenutku.

Ovih nekoliko poruka to nam zorno pokazuje:

Draga djeco!... Pozivam vas na iskrenu molitu srcem, da svaka vaša molitva bude susret s Bogom. U svomu radu i svagdanjem životu stavite Boga na prvo mjesto!" (25.Prosinca 1987).

"Draga djeco! Danas vas pozivam na molitvu srcem. Kroz ovo vrijeme milosti želim da se svatko od vas sjedini s Isusoni. A bez neprestane molitve ne možete osjetiti Ijepotu i veličinu milosti koju vam Bog nudi. Zato, dječice u sve vrijeme ispunite svoje srce i najmanjim molitvicama ... Ja sam s vama i neprestano bdijem nad svakim srcem koje se meni daje" (25. veljače 1989.).

"Pozivam vas ponovno na molitvu srcem. Neka vam, draga djeco, molitva bude svakodnevna hrana na posebah način kad vas rad na njivama toliko iscrpljuje da ne možete moliti srcem. Molite, i onda ćete prevladati i svaki umor. Molitva će vam biti radost i odmor" (30. svibnja 1985.).

"Danas vas pozivam na molitvu srcem, a ne iz običaja... neki dolaze, a ne žele se pokrenuti u molitvi. Zato vas želim upozoriti kao Majka: molite da molitva prevlada vašim srcima u svakom trenutku..." (2. svibnja 1985.).

"Draga djeco! Ova župa koju sam izabrala, posebna je i razlikuje se od ostalih. I ja dajem velike milosti svima koji mole srcem..." (6. veljače 1986.).

"Draga djeco! I danas vas sve pozivam da svim srcem molite i svoj život iz dana u dan mijenjate..." (13. studenoga 1986.).

"Draga djeco! Okrenite svoja srca prema molitvi i tražite da se izlije Duh Sveti na vas..." (9. svibnja 1986.).

"Draga djeco! Molite, jer sotona i dalje želi pomrsiti moje planove. Molite srcem i u molitvi predajte Isusu sebe" (11. lipnja 1984.).

„ ... U ovo vrijeme naposeban način je ugrožen mir, i tražim od vas da obnovite post i molitvu u svojim obiteljima. Draga djeco! Želim da shvatite ozbiljnost stanja i da mnogo onoga što će se dogoditi zavisi od vaše molitve..." (25. srpnja 1991.).

Dakle, Gospa toplo preporučuje obiteljsku molitvu i molitvu krunice i to živom vjerom (12. lipnja 1986 ).

Krunicom ćete pobijediti sve nedaće koje sotona sada želi nanijeti Katoličkoj Crkvi!“ (25.lipnja 1985.).

Označeno u