Kako prepoznati životni poziv i Božju volju za sebe

Često smo u dilemi kako  prepoznati koji je naš životni poziv?

Što je to što nas ispunjava sretima i daje nam snagu da idemo pravim putem. Kako danas prepoznati što Krist želi od mene? Kako prepoznati Njegove znakove? Mnogi mladi popuste pred izazovima ovoga vremena koje im donosi mladenački život, ali to ne ispunjava osobu.

Kako prepoznati Božju volju? Vjerujem da Bog iz ljubavi zna što je najbolje za nas, ali također iz ljubavi nam to ne nameće, nego nam otkriva putem znakova, osoba, događaja, a najvažnije - preko savjesti i srca. Mislim da je najvažnije dubinski osluhnuti što srce govori i gdje pronalazi svoj mir. Koristio bih sliku oceana. Na površini su uvijek veliki valovi, ali u dubini je uvijek mir, bezobzira što je vani oluja.

Kad sam se ja odlučio za svećenički poziv, vjeruj te mi, prolazio sam jednu oluju: puno sumnja, strahova itd., ali takvu sam čežnju imao, tako mi je srce žarilo, čak su me kosti boljele, srce mi nije dalo mira dok nisam krenuo, ali sam imao 100 sumnji i ono što je potvrdilo moje svećenstvo i još uvijek 17 godina me drži radost i mir. Zato treba tražiti mir i radost u srcu samo tako ćemo prepoznati Božju volju za nas.

 

Označeno u