Ljepota nesavršenosti

U današnjoj emisiji PUT SRCA koju vodi i uređuje naša kolumnistica Paula Tomić, a koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje bit će govora o zahvalnosti, o tome što znači da „Ljubav nije ljubljena“ i o veličini poniznosti svetog Franje.

Govoriti ćemo i o jednoj posebnoj japanskoj tehnici, tzv. tehnici kintsugi koja doslovno znači "popravljanje zlatom". Ona nam je zapravo dobra slika onoga što Bog radi s našim „razbijenim dušama“ jer upravo izranjenosti i raspukline naše duše postaju naše najveće bogatstvo kada ih polijepimo i premažemo Božjim zlatom, tj. Njegovim milosrđem.

Stoga, posebno vi dragi roditelji djece s teškoćama, svi vi koji nosite svoje slabosti, boli, rane, križeve - kad se osjećate tako ranjeni, slomljeni, razmišljajte o tehnici kintsugija, pokušajte tu bol pretvoriti u nešto novo, dragocjeno, neka to postane vaša priča, vaš zlatni ožiljak, uvijek tu da vas podsjeti kako je moguće uspjeti, nadići i krenuti novim putovima jer svaka rana može postati savršenstvo, pozitivnost - ako dopustimo Bogu da je ispuni svojom ljubavlju i milosrđem!

I zamislite onda TAJ PARADOKS VJERE! Dok nas svijet uči kako je savršenstvo ono što vrijedi, u logici Evanđelja – najvrjednije je ono što je najrazbijenije, najoštećenije, najslomljenije – jer je tu utrošeno najviše BOŽJEG ZLATA – Božje ljubavi i milosrđa. Zato svi vi dragi moji slušatelji – ne bojte se biti slabi i biti glinene posude – jer osamo onda kada smo slabi – onda smo jaki u Gospodinu!

Označeno u