Lutaju vam misli tijekom mise? Ovih 6 savjeta mogu vam pomoći da ih izbjegnete

Imate li problem s pažnjom tijekom mise? Čini se da se to svakom to događa. Fra Paul-Michael Piega za katoliči portal Churchpop dao je izvrsne savjete za izbjegavanje takvih smetnji tijekom mise.

U duhovnom i molitvenom životu najveća bitka je ona koja se vodi s tijekom naših misli. Ako imate problema s koncentriranjem za vrijeme mise, pročitajte šest kratkih savjeta kako izbjeći takva lutanja.

Ovo je tih šest savjeta.

1. Pokušajte doći nešto ranije prije početka mise

Iako na prvi pogled izgleda lagano, dolaženje na vrijeme, ili nešto ranije, mnogim ljudima predstavlja problem... Ipak, ako dođemo na misu 10-15 minuta prije njezina početka to će nam pomoći da se distanciramo od problema svakodnevnice te općenito informacijske buke koju nosi svijet izvan crkve. Tih nekoliko minuta će pomoći da se dodatno skoncentriramo.

2. Dođite na misu sa specifičnom nakanom

Obično se ne možemo fokusirati ako ne znamo zašto smo došli u crkvu. Nefokusiranost na euharistiju vodi do toga da misli odlutaju...Zato je izuzetno važna misna intencija.

3. Izuzetno je bitno sudjelovati na misi

Mnogi su ljudi tijelom na misi i u crkvi, a mislima negdje daleko. Zato je važno sudjelovati na misi bilo pjevanjem, ili jednostavnim odgovaranjem riječi i molitvi zajedno s ostalim pukom.

4. Proučiti misna čitanja prije dolaska u crkvu

Ponekad su misna čitanja nejasna običnim ljudima, često istrgnuta iz konteksta pa ih je teško pratiti. Kako vam se ovo ne bi događalo probajte malo proučiti njihov povijesni kontekst te pročitati teološki komentar...

5. Ako vam se na jutarnjim misama spava

Ako ste pospani ne preporučuje se sjediti sve vrijeme mise. Budite slobodni stajati, čak iako svi sjede, tako ćete se najbolje razbuditi. U zimskim danima nije pametno sjediti pored grijanja...

6. Molitva kod slika i statua svetaca

Ako ste rasijani, ili vam misli lutaju, probajte nekoliko minuta prije mise pomoliti se pred kipom ili slikom svetca s nakanom da vam misli budu bistre kako biste mogli pratiti misu.

Nadamo se kako će ovo pomoći, i naravno ne pričajte niti se došaptavajte s ljudima oko sebe za vrijeme mise, osim ako baš nije nužno. Tih glas dodatno uspavljuje/ometa vjernike oko vas.

churchpop.com|medjugorje-info.com

Označeno u