Sadržaj s oznakom: Duhovnost

Bogatstvo, seks i moć su bez ikakve vrijednosti, ako nemaju smisla, a ipak ih većina pojedinaca slijedi ne znajući da, kad ih jednom dosegnu, neće imati mira ni sreće sve dok im ne budu dali smisao.

Jesu li Adam i Eva u raju?

U hodu prema sabiranju, koje je duga etapa, nakon savladavanja psihofizičkih uvjetovanja, važna je pažnja na unutarnja i vanjska osjetila koja trebaju biti blago nošena prema objektu molitve, odnosno prema prisutnosti Drugoga, prema Onome od koga znamo da smo ljubljeni.

Valja vjerovati da Bog djeluje u nama i da su naša unutarnja i vanjska putovanja, naša nemoć, kao i previranja, dio većeg plana čijeg smo mi tek mali dio.

Svaki novi dan je darovan.

Prokušanost našeg života svjedoči kako je strpljivost put koji vodi k miru, učenje staza koja vodi k znanju, a poniženje je jedini put koji vodi k poniznosti.

Život treba podvrći kritici vrijednosti.

Objavljeno u Duhovni kutak | 18.8.2022.

Sveti znakovi - klečanje

Što čini onaj koji se uzoholi? Uspravi se, digne glavu, uzdigne pleća, želi povećati čitav svoj stas. Sve na njemu govori: "Ja sam veći od tebe, ja sam viši nego ti !"

Pitanje Boga i odgovor na to pitanje mjerilo je kulture pojedinog čovjeka i cijelog čovječanstva.

Objavljeno u Duhovni kutak | 11.8.2022.

Kako pobijediti lijenost?

Vrlo je lako upasti u lijenost, besposličarenje, odugovlačenje ili čak nemarnost.

Božji se ljudi ne gube u raspravama; oni jednostavno žive cjelovitost.

Sveti Padre Pio bio je franjevac kapucin (OFMCap) koji je dugi niz godina nosio na svome tijelu svete Isusove rane (stigme).

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i pomoli se: »Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi. Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni.

Što se događa kad je netko ispunjen Duhom? Odgovara otac James Manjackal

O tome kako čovjek moli ovisi sve ostalo u njegovom životu.

Stranica 1 od 6