Mag. rehab. educ. ANA MEDIĆ: Osobe s teškoćama su cijelu godinu s nama

Zadnje dvije emisije PUT SRCA koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje bile su posvećene radu i aktivnostima koje će Udruge i Ustanove koje rade s djecom s teškoćama ili s osobama s invaliditetom organizirati povodom 3. prosinca, odnosno Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. 

U ovoj emisiji idemo korak dalje jer ćemo progovoriti o jednom drugom aktualnom problemu koji je vezan uz djecu s teškoćama, a to je problem njihovog školovanja, needukacije nastavnog i nenastavnog kadra, njihovih vršnjaka i problemu inkluzije.

Pojasnit ćemo i što je to 'model milosrđa', a što 'socijalni model' te zbog čega bi se model milosrđa trebao zamijeniti socijalnim modelom ponašanja prema osobama s teškoćama te kako tehnologija može pomoći ili štetiti djeci s teškoćama u razvoju.

Odgovore na ova pitanja, kao i vrlo važna zapažanja o trenutnoj situaciji djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u BiH saznat ćete od gošće emisije ANE MEDIĆ magistrice inkluzivne edukacije i rehabilitacije iz Širokog brijega koja radi u Srednjoj strukovnoj školi u Širokom Brijegu u odjelu za djecu s teškoćama u razvoju.

Emisiju uređuje i vodi Paula Tomić.

Označeno u