Marijin veo prekriva bokove Raspetoga

«Osuđenima naređuju da se svuku. Dva razbojnika to čine bez ikakvog stida.


Štoviše, zabavljaju se čineći bestidne čine prema svjetini...Krvnici nude tri krpe osuđenicima da ih stave na slabine. I razbojnici ih uzimaju s najužasnijim psovkama. Isus, koji se polako svlači poradi ljute boli, to odbija. Možda misli da će sačuvati kratke gaće koje je imao za vrijeme bičevanja. Ali kad mu je rečeno da i njih skine, On pruži ruku da prosi krpu od krvnika da zaštiti svoju nagost. Upravo je Poništeni, dotle, da mora tražiti jednu krpu od zločinaca.

Ali, Marija je to vidjela i skinula je dugu i finu bijelu tkaninu /1/ što joj pokriva glavu ispod tamnog plašta u koji je Ona prolila već tolike suze. Uzima je, ne puštajući da joj padne plašt, i daje je Ivanu da je pruži Longinu za Sina. Satnik uzima veo bez prigovora i kad vidi da će se Isus sasvim svući, stojeći okrenut prema ne prema svjetini nego prema dijelu gdje nema naroda, pokazuje tako svoja leđa isprugana modricama i mjehurićima, kako krvare iz otvorenih rana ili iz tamnih krasta, pruža mu majčino platno. I Isus ga prepoznaje. Omota si njima više puta karlicu, učvrstivši ga dobro da ne padne... I na platno do sada natopljeno suzama, padaju prve kapi krvi, otvorile su se kada se sagibao da skine sandale i da odloži haljine, i krv ponovno počne izbijati.

Napomena: ZA OVAJ PRIKAZ VIĐENJA KORIŠTENO JE: 1. AGREDSKA, Marija, (English language) : http://www.mariadeagreda.org/rdr.php?cat=0&n=0&idiomaCh=uk Službenica Božja: Život Blažene Djevice Marije, Izdao Treći red Sv. Franje, Zagreb1933. 2. VALTORTA, Marija, mistika i vidjelica (English language) : http://www.valtorta.org/ Spjev o Bogo-čovjeku, Svetak IX, Muka, Jelsa 1995. Spjev o Bogo-čovjeku, Svezak X. Uskrsnuće, Jelsa, 1991. 3. EMMERICK, Blažena Ana Katarina, (English language) : http://www.jesus-passion.com/ANNE_CATHERINE_EMMERICH.htm 

Označeno u