Sadržaj s oznakom: Korizma

Objavljeno u Kolumne | 24.3.2023.

Snaga korizmenog petka

Svaki korizmeni petak je na neki način preteča, najava Velikog petka, priprava za ulazak u njegovu tajnu.

Što je korizma?

“Korizma je vrijeme kad se sjećamo Kristove ljubavi s kojom trpi za nas.

Crkveni službenici, biskupi, svećenici, patrijarsi moraju istjerivati demone u ime Isusovo i to je žalosno jer mnogi svećenici, biskupi ili teolozi nisu impresionirani time i sada Sotona može raditi što želi. U nastavku poslušajte nagovor oca Jamesa u cijelosti:

Danas treba razmatrati o otajstvu križa i o sedam riječi, što ih je Krist izgovorio na križu. Probudi se dušo moja, i razmatraj o otajstvu svetoga križa, koji je urodio plodom zadovoljštine, te je tako izravnana šteta, što ju je cijeli ljudski rod pretrpio na drvetu života.

Gospodine i Spasitelju Isuse Kriste, kao vjerna djeca tvojeg ljubitelja križa Franje dolazimo tebi s ljubavlju štovati tvoju gorku muku i smrt. Iz tvojih svetih rana želimo crpiti milosti za sebe i cijeli svijet.

Pokušajmo se tijekom ove Korizme odreći utrke za užicima jer oni prođu za tren, a mi imamo pravo na pravu životnu radost.

Objavljeno u Kolumne | 7.3.2023.

U čemu je bit prave pokore?

Tako brojni Gospini pozivi na obraćenje i pokoru nemaju u sebi ništa mračno pred čime bi se čovjek morao uplašiti.

Ljepota i sjaj koje je Isus pokazao svojim učenicima na gori Tabor ljepota je njegova lica kada uziđe na križ i ono mu bude unakaženo. Komentirajući evanđelje Druge korizmene nedjelje Papa je potaknuo vjernike da vide dobro prisutno u brojnim ljudima oko sebe. Njihova je ljubav svjedočanstvo Božje prisutnosti i ispunjava nam srce kako bismo velikodušnije služili drugima

"Kažemo da smo vjernici a najčešće živimo kao nevjernici to pokazuje i činjenica da nam je post i odricanje neprihvatljivo, a istodobno trapiti tijelo puno većim pokorama, radi kičme, stalno ležat na dasci, ići u teretane, gladovat radi boljeg izgleda i zdravlja to je nešto za što se izdašno i plaća, pa imamo i klinike za gladovanje..."

Svi su dakle pozvani da u korizmi nešto posebno naprave, da zaoru neku osobitu brazdu svoga života, i posiju novo sjeme u svoje dane, mjesece i godine.

Objavljeno u Duhovni kutak | 2.3.2023.

Sedam savjeta za Korizmu

Obratite se i vjerujte evanđelju!

Objavljeno u Kolumne | 1.3.2023.

Post ili promjena jelovnika

Neki su shvatili post kao promjenu jelovnika. Neću jesti meso, jest ću ribu.

Tu je krunicu objavio sam Gospodin Isus za spasenje čovječanstva.

Što nam Gospa poručuje o molitvi, postu, obraćenju, čitanju Božje riječi i svemu drugome što nam je potrebno na našem životnom putu, govori vidjelica Vicka u ovome audio zapisu.

Stranica 1 od 9