Mir u obitelji

Sve ono što je Marija govorila o obiteljima, svi savjeti koje je davala, sva majčinska upozorenja, svi pozivi na predanje Bogu i odluka za svetost, te poziv na ljubav i praštanje, vode onome glavnome cilju, prema kojemu je ona odredila svoje ime, kad je kazala: Ja sam Kraljica mira.

Mir je najdublja čežnja čovjekova srca. Sve što čovjek radi bilo dobro bilo zlo on na neki način traži mir. I kad ubija drugoga ili sam sebi oduzima život, čovjek traži put do mira, kao i kad daje svoj život za druge. Mir je biblijska vrednota, koja je ostvarena samo onda kad se dogodi punina svih dobara: duhovnih, duševnih i fizičkih.

Mir je na koncu moguć samo tamo gdje se život prihvaća, ljubi, poštuje i brani. Zato je opet obitelj ili mjesto mira, a time mjesto života ili mjesto uništavanja, te time mjesto smrti.

Mariji, kao Kraljici mira i novoj Evi, majci svih živih, stoji na srcu mir obitelji.

Stoga je jedna od glavnih nakana molitve u obiteljima: mir, koji je u ovo vrijeme posebno ugrožen. Uz poziv na molitvu za mir poziva i na post, jer upravo od molitve i posta zavisi što će se događati u obitelji i u svijetu /usp. poruka od 25. srpnja 1991./.

Povijesno gledano, tada se već rasplamasavao ratni vihor u Hrvatskoj. Bog daje mir i štiti od nemira i zala /usp. poruka od 25. prosinca 1992./.

Dok Bog želi mir, jer je izvor mira i poziva preko Marije na post i molitvu za mir, Sotona želi nemir, rat, uništenje svakoga dobra u srcima, obiteljima, i u cijelome svijetu /usp. poruka 25. ožujka 1993./. Samo se molitvom nadvladava nemir i mržnja, a dolazi mir /usp. poruka 25. travnja 1993./. U božićnoj poruci 1994. Marija je majka koja se s nama raduje i moli s nama za mir, mir u našim srcima, mir u našim obiteljima, mir u našim željama i u cijelome svijetu, te zaziva blagoslov mira od Kralja mira, koji može dati mir. Stoga treba konačno shvatiti da je mir Božji dar, koji rađa ljubavlju, a ljubav mirom /usp. poruka 25. travnja 1996./.

A svaki put na koncu ukazanja, prema svjedočanstvu vidjelaca, govori: "Idite u mir, anđeli moji!"