Sadržaj s oznakom: fra Slavko Barbarić

23. obljetnica smrti pokojnog fra Slavka Barbarića (1946. – 2000.), svećenika i franjevca koji je svojim pastoralnim i humanitarnim radom obilježio Međugorje i ustanovio „Gospinu školu života i ljubavi“ sa svojim duhovnim obnovama i pisanim djelima, započela je i završila misnom žrtvom. Baš onako kako se i on žrtvovao za druge do samoga svog zemaljskog kraja.

Svoju posljednju propovijed fra Slavko Barbarić održao je na dan svoje smrti, 24. 11. 2000. u 9,00 sati u župi Međugorje. Bila je to misa za njemačke hodočasnike s nakanom posebne zahvale velikom međugorskom dobročinitelju gosp. Franzu Gollowitschu.

U petak, 24. 11. 2023. obilježit će se dvadeset treća obljetnica smrti fra Slavka Barbarića, svećenika, franjevca koji je svojim životom i djelom obilježio Međugorje i Gospinu školu života i ljubavi.

U tekstu koji slijedi donosimo vam uspomene vidjelice Vicke Ivanković na pokojnog fra Slavka Barbarića. Tekst je prijevod razgovora koji je Vicka imala za austrijski časopis „Medjugorje', dana 18. prosinca 2000. godine u Međugorju.

Već nekoliko dana prije svoje smrti fra Slavko se tužio da se ne osjeća dobro.

Kad mislimo na fra Slavkovo djelo i djelovanje, obvezatno nam u pamet dolazi riječ srce, koju je često koristio u svom govoru i pisanoj riječi: molite srcem, postite srce, slavite Misu srcem, klanjajte se srcem…

Rita Falsetto, suradnica fra Slavka Barbarića, pomagala mu je u njegovim projektima od 1993. pa sve do njegove smrti 2000. godine. Nakon toga još neko vrijeme provela je u Međugorju u skrovitoj, ali učinkovitoj službi Svetišta.

U tekstu koji slijedi donosimo vam uspomene vidioca Jakova Čole na pokojnog fra Slavka Barbarića. Tekst je prijevod razgovora koji je Jakov dao austrijskom časopisu 'Medjugorje' 19. prosinca 2000. godine.

U ovom tekstu vam donosimo uspomene vidioca Ivana Dragičevića na pokojnog fra Slavka Barbarića. Tekst je prijevod razgovora koji je Ivan dao austrijskom časopisu 'Medjugorje' 13. prosinca 2000. godine.
Ivane, možeš li nam reći što je fra Slavko značio za tebe?

Mnogim vjernicima Fra Slavko je bio duhovni pratitelj. 

U ovom tekstu vam donosimo uspomene vidjelice Marije Pavlović Lunetti na pokojnog fra Slavka Barbarića. Tekst je prijevod razgovora koji je Marija dala austrijskom časopisu 'Medjugorje' 15. siječnja 2001. godine.

Objavljeno u Duhovni kutak | 27.10.2023.

Slikoviti izrazi o obitelji

Kao i njezin Sin, Marija se služi slikama uglavnom iz prirode, da bi nam lakše dočarala ono što želi.

Molitveni susret mladih „Mladifest“, koji okuplja hodočasnike diljem svijeta u hercegovačkom mjestu Međugorje, pokrenuo je pokojni fra Slavko Barabrić, nadahnut Duhom Svetim.

Kod Židova i kršćana često se zajedno spominju post, molitva i dobra djela.

Fra Slavko Barbarić neizmjerno je volio Gospu.

Biti ljubljen i sposoban za ljubav znači pronaći smisao i radost za život, neovisno od svih drugih životnih okolnosti.

Stranica 1 od 8