O fra Slavku Barbariću

Fra Slavko Barbarić je umro 24.studenog 2000. u 55 godini života. Preminuo je iznenada, nakon završene pobožnosti Križnoga puta, kojega je svakog petka obično predvodio na Križevcu za župljane i hodočasnike.

Teško je izdvojiti bilo što iz života toga franjevca. Fra Slavko Barbarić svijetom je širio Gospinu poruku mira. O njemu je zapisano da su ga krasile izvanredne osobine: poznavanje jezika, lakoća komuniciranja s ljudima, naobrazba, jednostavnost, briga i skrb za čovjeka u potrebi, nepresušna energija za koju je čak bilo teško i vjerovati da je jedan čovjek može posjedovati, marljivost, a iznad svega pobožnost, poniznost i ljubav.

Mnogo je molio i postio, a Gospu je ljubio djetinjom ljubavlju. Od početka njegova djelovanja u Međugorju bavio se spisateljskim radom pišući knjige duhovnog sadržaja, te surađujući u raznim časopisima. Uz spisateljski rad neumorno je govorio hodočasnicima, vodio euharistijska klanjanja, molitve pred križem, molitvu krunice na Podbrdu i pobožnosti Križnog puta na Križevcu.

Prošlo je 15 godina od njegove smrti. Razdoblje koje možda i nije dugo, ali koje dopušta da se mnoge stvari promijene, možda i zaborave ali i da ostanu iste. Kolegica Milka Rozić na radiopostaji MIR Međugorje donijela priču koja nas vraća 15 godina unatrag, koristila je materijale koji se prvi put uopće koriste i izlaze u javnost. Poslušajte ovu priču u nastavku: