Ostavljam prostor za Božje djelovanje

Agica Filić, majka Franje, dječaka iz autističnog spektra: Ostavljam prostor za Božje djelovanje

Gošća emisije PUT SRCA koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje je AGICA FILIĆ iz Zagreba, majka osmogodišnjeg neuroatipičnog dječaka Franje. Osim Franje, Agica ima još tri kćeri. Trudnoća s Franjom smatrana je rizičnom budući da je Agica bila tzv. stara rodilja (imala je 41 godinu), ali je sve proteklo u redu pa i sam porod. Znakove da možda nešto nije u redu sa razvojem djeteta poput kašnjenja u govoru, u hodanju te mirnoća djeteta, Agica nije prepoznavala kao alarmantne sve dok se sa dvije godine nisu dogodila 3 uznemirujuća napada promjene ponašanja. Od tada je započela Agičina borba za odgovarajuće terapije, rehabilitacije, pravu integraciju i sve ono što bi Franji pomoglo da se što više razvije u svojim sposobnostima. Danas Franjo ide u drugi razred osnovne škole po redovnom programu uz individualni pristup i uz asistenticu koju su izmolili u Međugorju.

Franjina doktorica još mu uvijek nije dala . Gledajući njegov napredak uz sav majčin trud i sve rehabilitacije i terapije kazala je: „Hajde ostavimo nešto i Onome gore!“

Agičino svjedočanstvo nam pokazuje kako u teškim životnim situacijama mi sa svoje strane trebamo napraviti sve što je u našoj moći, ali uvijek u vjeri ostaviti prostora za Božju snagu i njegovu slavu!

Emisiju uređuje i vodi Paula Tomić.