Put srca: Autizam: od križa prema Ljubavi

U novoj emisiji PUT SRCA, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, a koju uređuje i vodi naša kolumnistica Paula Tomić tema je bila: Autizam: od križa prema Ljubavi.

U današnjoj emisiji PUT SRCA govorit ćemo o Autizmu, jer kao što znate cijeli mjesec travanj posvećen je „osvješćivanju društva o problematici autizma“ – ove godine pod geslom: NOVA DINAMIKA AUTIZMA.

Ipak cilj ove emisije nije samo govor o autizmu, nego nekako svima onima koji su njime pogođeni, ili koji su pogođeni bilo kojim križem – udijeliti nadu i podršku otvaranjem novog pogleda na svoj životni križ: a to je pogled VJERE I BOŽJE LJUBAVI!

U emisiji urednica i voditeljica Paula Tomić progovara o svom vlastitom iskustvu života s djetetom iz autističnog spektra, ali i o tome kako joj je upravo ta poteškoća obogatila i promijenila život. I stoga zaključuje: „Dakle čuda su moguća. Naš Bog djeluje! On je tu, blizu nas! Zato bih voljela da se svi mi koji imamo djecu s teškoćama, ne osjećamo jadno i zakinuto, nego da osjetimo koliko smo posebni, voljeni i izabrani za jedan tako važan zadatak: plavetnilom Nebeske ljubavi obojiti ovaj zemljani svijet. Ako nam je Bog povjerio ovaj zadatak, sigurno će nam za to dati i potrebnu snagu! Trebamo samo čvrsto vjerovati i u svojim križevima prepoznati Božji plan i poziv da Ga upoznamo. Više nego ikad ove korizme osjećam aktualnu davnu misao teologa Karla Rahnera koji je rekao: 'Kršćanin budućnosti biti će mistik ili uopće neće biti kršćanin'.“

Označeno u