Bolest mi je pomogla da još više čeznem za Bogom i neprolaznim vrijednostima

U srijedu 10. studenog u emisiji PUT SRCA, urednice Paule Tomić, gostovala je Lucija Batinić (35), djevojački Ledić iz Doca kod Travnika.

Završila je studij psihologije u Sarajevu te radi kao psiholog u Oružanim Snagama BiH. Trenutno je na porodiljnom dopustu, volontira i završava specijalizacijsku edukaciju za psihoterapeuta Kognito-Bihevioralnog Terapeutskog (KBT) smjera.)

Lucija nema jednostavnu životnu priču, naime sa 17 godina ustanovljena joj je teška autoimuna bolest - autotrombofilija i život joj je visio o niti. Ipak, ona se nije bojala smrti jer je osjećala kako se njezina misija na zemlji još nije završila. Tjedan dana prije operacije u kojoj su joj željeli izvaditi slezenu jer su pretpostavljali kako ona „jede“ njezine vlastite trombocite, oni su se čudesno vratili i Lucija je ozdravila. Ipak, teški lijekovi i kemoterapije ostavili su tada posljedice na Lucijin izgled, a svi znamo kako je izgled u pubertetskoj dobi itekako važan.

Usamljenost i odbačenost koje je tada proživljavala danas gleda kao na vrijeme u kojem je Bog u njoj „dubio“ još veću čežnju za Njim i pravim intimnim zajedništvom sa bratom čovjekom. Idealnog partnera Božjom providnošću dobila je u svom suprugu Paulu Batiniću koji je došao na odmor iz Amerike gdje je sa obitelji živio nakon rata. Jedan slučajan susret u kojem je on duboko u srcu doživio Božji glas: „Evo meso od tvojega mesa, i kosti od tvoje kosti!“ bio je dovoljan da Paul inzistira na daljnjim susretima s Lucijom. Ubrzo je iz tih razgovora izrasla ljubav zbog koje se Paul nakon 14 godina života u Americi za stalno vratio u Bosnu. Paul je nakon srednje škole u Splitu započeo studij na FESB-u u Splitu, a fakultet Elektrotehnike i računarstva završio je u Kansas City-u gdje je sa obitelji emigrirao 2000. godine. Danas radi kao inženjer software-a u Sarajevu, tj. privremeno ili već godinu dana radi od kuće (stana) u Bugojnu gdje obitelj Batinić živi sa svojih 4 djece. Lucija danas vjeruje kako su upravo ovaj brak i njezinih četvero djece koje je dobila u samo pet godina braka ona „Božja misija“ koju joj je Providnost namjenila i sačuvala joj život.

Poslušajte u nastavku njezinu životnu priču u kojoj se isprepliću svjetlo i tama, bolest i ozdravljenje, usamljenost i i krize, te bračno zajedništvo i majčinstvo. A sve na veću slavu Božju kako ističe sama Lucija.

Označeno u