PUT SRCA: „Naš život u spektru“

U novoj emisiji PUT SRCA, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, a koju uređuje i vodi naša kolumnistica Paula Tomić tema je bila: „Naš život u spektru“, a gošća je Mirta Borovčić Kurir, majka autističnog dječaka Edija.

Život ponekad zna biti surov prema nama. Servira nam stvari koje ne poznajemo, s kojima se teško nosimo, i traži od nas da ih popravimo. Jednu takvu neobičnu priču iz spektra autizma, život je servirao gospođi Mirti Borovčić Kurir iz Vinkovaca koja je na Radio-Miru Međugorje gostovala u emisiji PUT SRCA koju uređuje i vodi naša kolumnistica Paula Tomić . Mirta je Edijeva majka, a Edi je dječak s autizmom. Danas ima 12 godina i pohađa 6. razred redovne osnovne škole po individualiziranom programu uz asistenta u nastavi. Također pohađa i 4. razred glazbene škole. Svira klavir.

Mirti je nedavno u izdanju splitske izdavačke kuće Harfa objavljena knjiga „Naš život u spektru“. Riječ je o knjizi koja govori o tome kako jedna žena vodi borbu sa životom, s društvom i - sama sa sobom. Na predstavljanju knjige Mirta je istaknula kako je „Knjiga namijenjena svakom tko želi čuti jednu životnu priču. Ta je priča i tužna i dobra i smiješna, sve živo, i nije namijenjena, barem ona tako misli, samo roditeljima djece s teškoćama već svakom tko se može uživjeti u neke ljudske situacije. Zavirite u naš život sa spektrom, upoznajte različitost, prihvatite različitost i vidjet ćete da je to zapravo ljepota.“ – pozvala je ova hrabra majka svoje slušatelje i čitatelje! A i mi pozivamo vas da poslušate ovo iskreno i ohrabrujuće svjedočanstvo koje donosimo na priloženom linku: